Ana Sayfa Apple Apple, 2021’in en iyi podcast programlarını seçti!

Apple, 2021’in en iyi podcast programlarını seçti!

0

Dijital içerikler arasında oldukça önemli bir konumda bulunan podcast’ler, gün geçtikçe insanlar tarafından tercih ediliyor. Bu konuda Apple, büyük kitlelerin ilgisini çeken en iyi podcast yayınlarını açıkladı.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da koronavirüs ve pandemi odağında olan ve belirsizliklerin hakim olduğu bir ortamda yaşayan insanların hangi tür ve tarzdaki podcast yayınlarına yöneldiği de böylelikle ortaya çıkmış oldu.

2021’in en iyi podcast programları

Apple, Pushkin Industries yapımı Maya Shankar ile “A Slight Change of Plans” adlı podcast’i Yılın En İyi Programı, WBUR ve Futuro Studios yapımı Maria Garcia ile “Anything for Selena” adlı podcast’i ise Yılın En İyi Yeni Programı olarak belirledi. Son derece kişisel olduğu halde dünyanın her yerinden herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bu programlar, insan deneyimini yansıtarak düşünceleri harekete geçiren tartışmalarla büyük değişimleri, kimlik ve öz değer algılarını ve aidiyetin anlamını ele alıyor.

Yılın en iyi programı: Maya Shankar ile “A Slight Change of Plans”

Maya Shankar ile “A Slight Change of Plans”

“A Slight Change of Plans”, şefkatli hikaye anlatımını insan davranışı bilimiyle bir araya getirerek dinleyicilerin kendi hayatlarında yaşadıkları büyük değişimlerde yönlerini bulmalarına yardımcı oluyor. “Herhangi bir değişiklik karşısında hemen zorlandığımızı hissedebiliyoruz. Kendimi sık sık ‘Daha önce böyle bir değişim yaşamadım. Şimdi ne yapacağım?’ diye düşünürken buluyorum.” diyen Shankar şöyle ekliyor: “Karşılaştığımız değişimler dışarıdan farklı görünse de bilişsel bilim bize, bu değişimlerin üstesinden gelmek için kullandığımız stratejilerin birbirine çok benzeyebildiğini gösteriyor. Bunu fark etmek insana cesaret veriyor! Diğer bir deyişle, kendi yaşadıklarımıza benzemeyen değişikliklerden ders almamız mümkün.”

Maya Shankar’ın podcast yayınını buradan dinleyebilirsiniz.

Yılın en iyi yeni programı: Maria Garcia ile “Anything for Selena”

Maria Garcia ile “Anything for Selena”

2020 yazında başlayan bu yapımda, gazeteci Maria Garcia aidiyetle ilgili derin sorular soruyor ve cevaplıyor. Garcia sözlerine; “Küçükken bu duygularımı kelimelerle ifade edemiyordum ama onun benim için çok önemli olduğuna dair güçlü hislerim vardı. Yalnızca müziğinden ötürü değil, geniş ölçekli kültürel etkisi nedeniyle de onu çok önemli buluyordum.” şeklinde devam ediyor.

Maria Garcia’nın podcast yayınını buradan dinleyebilirsiniz.

Editörlerin seçimi: 2021 (Türkçe)

2021’in en popüler yeni programları (Türkçe)

2021’in en iyi podcast yayınlarına buradan ulaşıp iOS, iPadOS veya macOS üzerindeki Podcastler uygulaması ile dinleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz