Ana Sayfa Öne Çıkanlar Apple Hindistan’da iPhone üretimini üçe katlamak istiyor!

Apple Hindistan’da iPhone üretimini üçe katlamak istiyor!

0

Apple’ın önümüzdeki iki yıl içinde Hindistan’daki iPhone üretim kapasitesini üçe katlamayı planladığı bildirildi. Mint tarafından hazırlanan bir rapora göre, adı açıklanmayan bir kıdemli sektör yöneticisi, “Apple, Hindistan’da ürettikleri hacimleri büyütmek istiyor. Bu yıl yapmayı amaçladıklarının üç katından fazla büyüyebilir.” notunu düştü.

iPhone 14

Hindistan’da üç katı kadar iPhone üretilecek!

Rapor, Apple’ın en büyük tedarikçilerinden üçü olan Foxconn, Pegatron ve Wistron‘a ülkedeki kapasitelerini ve insan gücünü artırmaları talimatını verdiğini söyleyen ikinci bir yöneticiden alıntı yapıyor. Geçen hafta, Foxconn’un ülkedeki operasyonel kapasitesini artırma umuduyla Hindistan’daki yan kuruluşuna 500 milyon dolar yatırım yaptığı açıklanmıştı.

Apple ve tedarikçileri, üretimi iPad dahil diğer ürünlere genişletmeyi planladıkları bildirilen yeni iPhone 14 de dahil olmak üzere Hindistan’da halihazırda birkaç iPhone modeli üretiyor.

Tatil sezonu öncesinde iPhone 14 Pro modellerinin tedariği, Foxconn’un Çin’deki ana fabrikasında yaşanan kesintiler nedeniyle büyük ölçüde sınırlanmıştı. Apple, geçen ay yaptığı bir basın açıklamasında arzı normal seviyelere getirmek için “çok çalıştığını” ancak tatil yaklaşırken üst düzey bir iPhone arayan müşterilerin zorlukla karşı karşıya kalacağını söyledi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz