Ana Sayfa Güncellemeler iPhone kullanıcıları dikkat: Apple bu sürümü imzalamayı durdurdu!

iPhone kullanıcıları dikkat: Apple bu sürümü imzalamayı durdurdu!

0

Apple, yeni güncelleme sunduktan sonra her zaman düzenli olarak eski güncellemelerini imzalamayı durduruyor. Teknoloji devi yine aynısını yaptı ve iOS için eski sürümünü imzalamayı durdurdu. Yani bu demek oluyor ki iPhone kullanıcıları, yeni sürümü yükledikten sonra eski sürüme dönüş yapamayacak.

Apple, iOS 16.3 güncellemesini imzalamayı durdurdu

Apple, geçtiğimiz günlerde iPhone modelleri için iOS 16.3.1 güncellemesini sundu. iOS 16.3’e göre daha çok iyileştirme yapan yeni sürümde pek fazla yenilik öne çıkmıyor. Yeni iOS 16.3.1 güncellemesinde en çok iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modelleri için Kaza Çarpışma Tespiti iyileştirmesi ön plana çıktı.

Bu iyileştirme sayesinde kayak yapan sporculardan kaynaklı olarak kolluk ekiplerine herhangi bir bildirim gitmeyecek. Konuyla ilgilenen kolluk ekiplerinden yanlış ihbar aldıklarına dair birçok şikayet gelmişti. Apple ise bunu düzelteceğini yaptığı açıklamada belirtmişti.

iPhone’da istenmeyen aramalar nasıl engellenir?

Apple da bu tarz durumların tekrar etmemesi adına eski sürümlerini yeni güncelleme çıktıktan sonra imzalamayı durduruyor. Bu nedenle artık iPhone kullanıcıları iOS 16.3.1 sürümüne geçtikten sonra iOS 16.3’e geri dönüş yapamayacak. iPhone’larda güncelleme yapmak için şu adımları izlemek yeterli:

  • Ayarlar
  • Genel
  • Yazılım Güncelleme
  • İndir ve Yükle

iOS 16.3.1 güncellemesinin sunduğu yenilikler ise şu şekilde:

  • Uygulamalar iCloud’u kullanırken iCloud ayarlarının yanıt vermemesi veya doğru görünmemesi
  • Bul için Siri isteklerinin çalışmaması
  • iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerinde Trafik Kazası Algılama iyileştirmeleri

Güncelleme yapmadan önce iPhone’un internete bağlı olduğundan emin olmak gerekiyor. İnternete bağlı olmadığı durumda akıllı telefon, güncelleme yapmayarak hata verir.

Siz okuyucularımız bu konu için ne düşünüyorsunuz? Apple’dan yeni iOS güncellemesi için beklentileriniz ya da değişmesini düşündüğünüz bir özellik var mı? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz