Ana Sayfa Apple AirDrop’la uçakta bomba tehditi: Emsal niteliğinde ceza bekleniyor!

AirDrop’la uçakta bomba tehditi: Emsal niteliğinde ceza bekleniyor!

1

Apple, iOS ve OS için için 2016 yılında dosya transferi yapmayı sağlayan AirDrop hizmetini tanıttı. Apple ürünlerini kullanan kişiler, AirDrop ile cihazlar arasında belge ve fotoğraf gönderimi sağlıyor. Fakat bugün ortaya çıkan habere göre bir lise öğrencisi, AirDrop kullanarak bomba şakası yapmak istedi.

AirDrop ile yapılan bomba şakası, kötü sonuçlara neden oldu

Bir lise öğrencisi, uçak yolculuğunda AirDrop kullanarak yolcular için şaka yapmak istedi. Elinde bir bomba olduğunu ve bunun fotoğrafını yolculara yolladığını AirDrop ile belirten genç, uçakta krize yol açtı.

Yolcuları AirDrop kullanarak bomba tehditiyle korkutan lise öğrencisi şikayet edildi. Sonuç olarak tehlikeli bir şaka yapan genç, şu anda ise göz altına alındı ve tutuklanması bekleniyor. Tehdit sonrasında uçak durduruldu ve yolcular indirildi. Lise öğrencisi ise yaptığını itiraf etti ve bu şekilde iPhone’una el kondu.

Apple’dan uygulama geliştiricileri ve App Store uzmanlarını bir araya getirecek etkinlik!

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki AirDrop üzerinden kimlerden belge/fotoğraf alınacağı kontrol edilebiliyor. AirDrop gizlilik ayarlarını kontrol etmek için aşağıda yer alan adımları izleyebilirsiniz:

  • iPhone’u yukarı kaydırarak ya da Assistive Touch üzerinden Denetim Merkezi’ne girin.
  • AirDrop’a basılı tutun.
  • Bu bölümden tercih ettiğiniz “Alma Kapalı, Sadece Kişiler ya da Herkes” seçeneklerine tıklayın.

AirDrop’u bu şekilde istediğiniz gibi tercih edebilirsiniz. Alma Kapalı seçeneğinin aktif olması halinde kimse AirDrop üzerinden bir belge ya da fotoğraf gönderemez. Sadece Kişiler seçeneği ile de rehberde kayıtlı olanlar gönderebilir.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Bence ekstra opsiyonlarda gelistirilmeli. Tek seferlik kabul et ya da hangi dosyalarin gelcegini onayla gibi. Eger gonderen birden cok sey gonderiyorsa onunda ayri bir onayi olmasi lazim alan kisi tarafindan.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz