Ana Sayfa Apple iPhone kullanıcıları dikkat: Hırsızlar, bu yöntemle cihazlarınızı çalabilir!

iPhone kullanıcıları dikkat: Hırsızlar, bu yöntemle cihazlarınızı çalabilir!

0

The Wall Street Journal’ın bugünkü haberine göre hırsızlar yeni bir teknik geliştirdi ve bu şekilde iPhone model telefonlarını çalıyor. Konuyla ilgili röportaj veren kişi, olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı. Apple ise iPhone sahipleri için açıklamalarda bulundu. Peki, iPhone hırsızlığı için ne yapmak gerekiyor?

iPhone hırsızlığı önlemek için her yerde parola girmemek gerekiyor!

The Wall Street Journal’a bugün verilen bir röportajla iPhone’ların nasıl çalındığı ortaya çıktı. Bu röportaja göre hırsızlar, iPhone sahiplerini açık alanda gözüne kestiriyor ve takip ediyor. iPhone ekranından parolayı izleyen hırsızlar, telefonu ele geçirdikten telefon sahibinin tüm bilgilerine de sahip oluyor.

Ele geçirdikleri bu bilgiler sayesinde de Apple Kimlik şifresini değiştiriyor ve telefondaki kayıtlı kartlarla harcama yapıyor. Bu olay, bilinene göre tam 40 iPhone sahibinin başına geldi. iPhone hırsızlığı ile tam olarak 300 bin dolar harcama yapıldı.

iPhone 15 Pro Max için ne bekliyoruz: İşte bilinen her şey!

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki 12 kişiden oluşan suç çetesi, halka açık alanlarda iş birliği yaparak çalışmayı tercih ediyor. Teknik, gözlem ve dikkat dağıtma gibi görevlere ayrılıyor. Apple, son zamanlarda artan bu olay nedeniyle şu açıklamaları yaptı:

“Bu deneyime sahip kullanıcılara sempati duyuyoruz ve ne kadar nadir olursa olsun kullanıcılarımıza yönelik tüm saldırıları çok ciddiye alıyoruz. Açıklanan hırsızlıklar nadirdir ve birden fazla fiziksel adım gerektirir. “

“……..kullanıcı hesaplarını güvende tutmaya yardımcı olmak için korumaları geliştirmeye devam edeceğiz.”

iPhone güvenliğini artırmak için ne yapmak gerekiyor?

iPhone güvenliğini artırmak için yapılması gereken ilk şey parolayı halka açık alanlarda herkesin göreceği bir şekilde girmemektir. İkinci yapılacak bir yöntem ise hayalet ekran gibi koruyucular kullanmak tercih edilebilir. Ek olarak ise bakınca anlaşılmayan ve zor parolalar kullanmak da iPhone güvenliğini artırır.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz