Ana Sayfa App Store Apple, ChatGPT destekli uygulamayı App Store’dan kısıtladı! İşte nedeni

Apple, ChatGPT destekli uygulamayı App Store’dan kısıtladı! İşte nedeni

0

BlueMail uygulaması, kullanıcıların e-posta yazmasına yardımcı olma gibi özellikleri sağlamak için bünyesine ChatGPT entegre etti. Fakat Apple, bazı nedenlerden dolayı bunun uygun olmadığına karar vererek BlueMail için App Store’dan güncelleme almasını kısıtladı. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, BlueMail uygulamasını yaş sınırlaması getirmediği için kısıtladı

BlueMail, e-posta hazırlama gibi birçok işte OpenAI tarafından geliştirilen sohbet robotu ChatGPT’yi kullanıyor. Fakat App Store inceleme ekibine göre yapay zekanın dil araçları, çocuklar için uygunsuz içerik üretebileceği için kısıtlandı. BlueMail, içeriklerine 17 yaş altının erişememesi için sınırlama getirmediği sürece App Store üzerinden güncellenemeyecek.

BlueMail geliştiricisi Blix ise uygulamanın zaten belirli bir yaş sınırlandırması üzerinde olduğunu belirtti. Ek olarak da yapılacak daha fazla sınırlandırmanın potansiyel kullanıcı kaybına neden olacağını açıkladı.

iPhone 15 Pro modellerinde kullanılacak A17 işlemcisinden neler bekliyoruz?

Blix, aynı zamanda ChatGPT özellikli diğer uygulamaların bu tarz sınırlandırmalara maruz kalmadığını iddia ediyor. Apple ise Blix’in bu konuda itiraz hakkı olduğunu ve incelemeye alınacağını belirtiyor.

App Store’da aynı zamanda yapay zeka destekli Bing için de 17 yaş sınırlaması mevcut. Aynı durum Google Play Store üzerinde mevcut değil. Yani Apple’ın yapay zeka konusundaki bu tutumu, sadece BlueMail değil Microsoft için de geçerli.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple, BlueMail’i kısıtlama konusunda haklı mı? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz