Ana Sayfa Apple AB yasayı değiştirdi: iMessage, Android’e mi geliyor?

AB yasayı değiştirdi: iMessage, Android’e mi geliyor?

2

Avrupa Birliği, bir süredir Dijital Hizmetler Yasası üzerinde çalışıyor. AB, bu şekilde teknoloji şirketlerini ve sosyal medya platformları üzerinde büyük değişiklikler yapacak. Bugün ortaya çıkan haberlere göre bu yasadan Apple, iMessage üzerinden etkilenecek. AB, Dijital Hizmetler Yasası’yla iMessage hizmetini Android telefonlara getirmek istiyor. Nedeni için habere göz atalım.

Avrupa Birliği, iMessage hizmetini Android telefonlara getirmek istiyor

Avrupa Birliği, Dijital Hizmetler Yasası ile teknoloji şirketlerini düzene koymak ve bazı kısıtlamalar getirmek istiyor. Son olarak AB, Dijital Hizmetler Yasası’nı değiştirdi ve bu şekilde iMessage hizmetine erişim istiyor.

Çünkü kısa süre önce TikTok’taki bir akım üzerine iPhone’un popüler olmasındaki en büyük nedenin iMessage olduğu ortaya çıktı. Ek olarak kısa süre önce yapılan bir araştırmaya göre Z kuşağının en çok iPhone modellerini tercih ettiği ve bunun nedeninin yine iMessage’ın mavi konuşma balonları olduğu belirtildi.

Apple, ChatGPT destekli uygulamayı App Store’dan kısıtladı! İşte nedeni

Avrupa Birliği, yeni düzenlemeyle birlikte akıllı telefonlar arasındaki iMessage çevresinde gelişen rekabetini önlemek istiyor. Apple, daha önce bu hizmetini Android için açmak istediğini fakat bunun iPhone alıcıları için önemli bir ayrıcalık olduğunu belirterek son anda vazgeçtiğini açıkladı.

Dijital Hizmetler Yasası, ek olarak iPhone’ların App Store dışında uygulama indirmesine izin verecek bir değişiklik üzerinde de ısrar ediyor. Fakat Apple, güvenlik açısından sorun yaratmaması ve bu konuda oldukça katı olduğu için mücadele ediyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz