Ana Sayfa Apple Foxconn’dan yeni iPhone fabrikası için milyon dolarlık yatırım!

Foxconn’dan yeni iPhone fabrikası için milyon dolarlık yatırım!

0

Apple, özellikle pandemi döneminden Çin’de kaynaklanan sıkıntılardan dolayı iPhone tedariği konusunda zorlandı. Salgının yeniden baş göstermesiyle ve Çin’de tam kapanma sistemi uygulanmasıyla fabrikalar, çalışamaz hale geldi. Apple üretim ortağı Foxconn da Çin’e olan bağımlılığını azaltmak için Hindistan’da 700 milyon dolarlık iPhone fabrikası kuracak.

Foxconn, iPhone üretimini Hindistan’a taşıyor!

Teknoloji devi Apple, pandemi döneminde Çin’de yer alan Foxconn kampüsünde birçok sorun yaşadı. Hatta birçok çalışanın kampüsten kaçtığı videolar, sosyal medyanın gündeminde oturdu. Aynı olayları ve tedarik sıkıntısı yaşamak istemeyen Foxconn, iPhone üretimini Çin dışına da taşımak için hazırlanıyor.

Foxconn, Hindistan’da yer alan bir tesise iPhone fabrikası kurmak için 700 milyon dolarlık yatırım yapacak. Bu fabrika, ek olarak iPhone montajı ve elektrikli araçların parça üretimi için de kullanılacak. Firma, bu yatırımla iPhone tedariğinde sorun yaşamamayı planlıyor.

iPhone’dan rekor: Günlerce gölün altında kalan model, çalışarak çıktı!

Öte yandan bu açılacak firma, 100 bin iş gücü sağlayacak. Bu sayı, ülkenin nüfusunu dikkat alınca az görünse de iş gücü yönünden artı sağlayacak. AppleInsider tarafından belirtilene göre bu Foxconn, yine de bu konuda fikrini değiştirebilir. Yani Foxconn, iPhone üretim tesisinin yerinde değişikliğe gidebilir. Fakat kesin olan bir bilgi olarak Apple, iPhone üretimini artırmak ve Çin’e olan bağımlılığını azaltmak istiyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Foxconn, yeni iPhone üretim tesisini nereye kurmalı? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz