Ana Sayfa Apple iPhone’dan rekor: Günlerce gölün altında kalan model, çalışarak çıktı!

iPhone’dan rekor: Günlerce gölün altında kalan model, çalışarak çıktı!

0

Apple, iPhone 7 modelinden beri suya dayanıklı telefonlar üretiyor. Bugün ortaya çıkan haberlere göre bir öğrenci, iPhone’unu gölün altına düşürdü ve telefon tesadüfen bulundu. Su altında günlerce kalan iPhone 11, çalışmaya devam etti. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Su altında kalan iPhone 11, 7 gün sonra çalışarak çıktı!

Brezilya’da bir öğrenci gölde spor yaparken bir kadının boğulduğunu fark etti. Düşünmeden suya atlayıp kadını kurtaran genç, bir süre sonra telefonunu kaybettiğini anladı. Uzun uğraşlar sonucu bulunamayan telefondan artık ümidi kesmişti ki bir hafta sonra dalış eğitmeninden bir mesaj aldı.

Dalış eğitmeni, mesajda acil durum menüsünden telefonun kime ait olduğunu öğrendiğini ve telefonu ulaştırmak istediğini belirtti. İkili buluştu ve öğrenci telefonun şifresini girince onun kaybolan iPhone 11’i olduğu ortaya çıktı. Öğrenci, bu duruma inanamadı fakat iPhone 11, 7 gün su altında kaldıktan sonra bile çalışıyordu.

Apple, ChatGPT destekli uygulamayı App Store’dan kısıtladı! İşte nedeni

iPhone 11 modelinin sertifikasına göre sadece 2 metre suyun altında 30 dakika dayanabilir. Fakat cihazın bu şekilde hayatta kalması dikkat çekici oldu. Firmanın son çıkan serisi iPhone 14 modellerinin altı metreye kadar suyun altında kalacağı belirtiliyor. Fakat hiçbir risk almamak iPhone sağlığı açısından en iyisi olacaktır.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin böyle bir anınız var mı? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz