Ana Sayfa Haberler Apple, bu gidişe dur dedi: Qualcomm kapı dışarı edildi!

Apple, bu gidişe dur dedi: Qualcomm kapı dışarı edildi!

0

Apple önümüzdeki eylül ayında yeni iPhone 15 serisini tanıtacak. Fakat dünya çapında milyonlarca kullanıcı ve binlerce şirket Apple’dan uygun fiyatlı iPhone modeli bekliyor. Nitekim bu istekleri gerçekleşecek. Zira Apple, yeni 5G çipini kullanacağı iPhone SE 4 modelini çıkarma kararı aldı. İşte detaylar…

iPhone SE 4 gelişi kesinleşti!

Apple 2022 yılında birden fazla iPhone SE modeli üzerinde durdu. İçlerinde en popülerleri iPhone XR-11 ile iPhone mini kasasını kullanan cihazlar oldu. Ancak biri eskidiği için satışları düşen tasarıma, diğeri de boyutu küçük olduğu için zaten az satan modele aitti. Bu da beraberinde bazı çekinceleri getirdi.

Qualcomm’un iPhone 14’teki Snapdragon X65 5G modemi

Bu çekincelerin başında yeni Plus modelinin istenildiği kadar satmayışının ardından üretim fazlası bir model daha olup olmayacağı yönündeydi. Ancak şirketin gelecek planları netleşince iPhone SE 4 modelinin de çıkışı zaruri bir hal aldı. Çünkü işin ucunda rakip firmaya yapacağı yüz milyonlarca dolarlık ödeme var.

Foxconn’dan yeni iPhone fabrikası için milyon dolarlık yatırım!

Yukarıda yer alan görselde iPhone 14 içerisinde yer alan Qualcomm’un Snapdragon X65 5G modemini görüyoruz. İşte Apple, bunun yerine kendi 5G çipini akıllı telefonlarına entegre etmek istiyor. İçinde bulunduğumuz mart ayına kadar bu proje netlik kazanmamıştı. Ancak TSMC ile 3nm üretim bandından yeni 5G modemlerini çıkarma konusunda anlaşma imzalandı. Hatta bu yılın 2. yarısında üretim başlıyor.

Hal böyle olunca Apple’ın her zaman olduğu gibi bu yeni çipi deneyeceği ancak mevcut işleri de riske atmayacağı bir cihaz gerekiyor. iPhone SE 4 de tam bu noktada devreye giriyor. Analistlerin son paylaşımları da iPhone 14 kasasını ve şirketin ilk 5G çipini kullanan yeni bir SE modelinin 2024’ün ilk çeyreğinde geleceğini söylüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz