Ana Sayfa App Store App Store için yeni fiyatlandırma sistemi: Zam mı geliyor?

App Store için yeni fiyatlandırma sistemi: Zam mı geliyor?

0

Apple, aralık ayında yaptığı bir açıklamada App Store için fiyatlandırma için değişiklik olacağını açıklamıştı. Bu ay yaptığı açıklamayla da geliştiriciler için fiyatlandırma sisteminde değişikliğe gideceklerini açıkladı. Peki, teknoloji devi bu alanda neleri değiştirdi? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, dünyanın her yerinde aynı fiyat etiketini verecek

Teknoloji devi Apple, App Store için yaptığı fiyatlandırma sisteminde değişikliğe gittiğini açıkladı. Bu sisteme göre herhangi bir uygulamanın fiyatı dünyanın her yerinde aynı olacak. Buna örnek verecek olursak Amerika’da 1 dolara satılan bir uygulama, Türkiye’de 18 lira 97 kuruş şeklinde yansıyacak.

Firmanın yaptığı açıklamaya göre Apple, uygulama mağazasında bulunan kategorilerin tamamında dünya çapında fiyatları eşitleyecek. Bu fiyatlarda kur farkı ve paranın miktarı dikkate alınmayacak. Fiyatlandırma, Amerikan doları üzerinden yapılacak.

Gerçek bir amiral gemisi: iPhone 15 Ultra için neler bekliyoruz?

Ek olarak App Store’da uygulama içi satın alımların tamamı 29 kuruştan başlayacak. En fazla satın alım fiyatı ise 10 bin dolardan başlayacak. Fakat mağazada bu kadar yüksek miktarda bir satış gerçekleştirmek için şirketten izin alınması gerekecek.

Apple, son olarak geliştiriciler için yayınladığı mesajda tüm uygulamaların güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yani bu fiyatlandırma sistemi, kısa süre içinde mağazada geçerli olacak.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz