Ana Sayfa Apple Apple’ın tanıtacağı dokunmatik ekranlı MacBook için yeni detaylar belli oldu!

Apple’ın tanıtacağı dokunmatik ekranlı MacBook için yeni detaylar belli oldu!

0

Dokunmatik ekranlı MacBook, uzun süredir Apple’dan beklenen bir ürün. Firma, bu konuda hala çalışmaya devam ediyor. Ek olarak bu ürünle ilgili hala birçok kararsızlık da söz konusu. Peki, dokunmatik ekranlı Mac için neler biliyoruz? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, dokunmatik ekranlı MacBook modelinde macOS işletim sistemini kullanacak

Apple kıdemli analisti Mark Gurman’a göre Apple, dokunmatik ekranlı MacBook’unda macOS işletim sistemini kullanacak. Firma, henüz iPadOS ve macOS’u birleştirmeyi düşünmüyor. En azından ilk model için bu durum geçerli olacak.

İlk dokunmatik ekranlı MacBook modelinin 2025 yılında çıkması bekleniyor. Yani eğer Apple, planlarında bir değişiklik yapmazsa iki yıl içinde yeni ürün satışa çıkacak. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Samsung, Lenovo, HP, Asus ve daha birçok marka; dokunmatik ekranlı bilgisayar modellerini daha önce tanıttı. Yani Apple, bu konuda diğerlerine göre geride kaldı.

App Store için yeni fiyatlandırma sistemi: Zam mı geliyor?

Apple, bu konuda geri planda kalsa da daha önce bu konuda çalışma yapmaya başladı. Apple yazılım mühendislerinden Cragig Federighi, 2020 yılında dokunmatik ekranlı bir Mac modelinin kullanım rahatlığı açısından yetersiz olacağını belirtti. Çünkü ona göre ekrana uzanan ellerden kaynaklı bir süre sonra kollar yorulacak. Bu da kullanım açısından rahatsızlık verecek. Son olarak ise dokunmatik ekranlı bilgisayar, OLED ekranla birlikte gelecek.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz