Ana Sayfa Haberler Çıkmadan üzdü: iPhone 15, yapay fotoğraflar çekecek!

Çıkmadan üzdü: iPhone 15, yapay fotoğraflar çekecek!

0

Bu hafta Samsung Galaxy S23 serisinin zoom, yani yakınlaşma yaparken hile yaptığı ortaya çıktı. Örnek verecek olursak; 100x yakınlaştırma ile ay fotoğrafı çekmek istediğiniz zaman yapay zeka bunu algılıyor ve diğer ay görselleriyle birleştirerek karşımıza net, fakat sahte bir sonuç ortaya koyuyor. İşte bu yapay fotoğraf özelliği iPhone 15 modellerine de gelecek. İşte detaylar…

iPhone 15, kullanıcıların istemediği yapay fotoğraf özelliğini getirecek!

Samsung’un yapay zeka sisteminin fotoğraflara müdahale ettiği bir şirket sırrı değil. Hatta Huawei’den Apple’a, Realme’den OnePlus’a kadar birçok akıllı telefon üreticisi yapay zekayı kamera uygulamasında uzun zamandır kullanıyor.

Tabii Apple örneğinde olduğu gibi bazı şirketler bu özelliği fotoğrafların kalitesini artırma amacıyla aynı anda çekilen birden fazla kareyi birleştirerek netliği ve keskinliği yükseltmek için Xiaomi ve Oppo gibi birçok marka da insanların yüzündeki sivilce ve leke gibi pürüzleri giderme amacıyla pudra benzeri efektler katmak için kullanıyor.

iPhone ekran altı Face ID teknolojisi için tarih verildi!

Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi üst segment akıllı telefon modellerinde 10x optik yakınlaştırma sunan markalar, yapay zekanın da yardımıyla ufak bir kandırmaca yaparak farklı görsellerle birleştirilmiş sonuçlar ortaya koyuyor. Üstelik bu sadece ay veya güneş gibi nesnelerin fotoğraflarında da geçerli değil.

Bu noktada yapay zekanın optik zoomda detay çalışmaları dışında bir müdahalede bulunmadığını belirtelim. iPhone 15 modellerinde de göreceğimiz yapay fotoğraf özelliği, optik üzerine dijital yakınlaştırma yapıldığı zaman ortaya çıkan hibrit zoomda kullanılıyor.

Zira bir noktadan sonra cihazın optik yakınlaştırma lensi üzerinden elde ettiği sonuç tıpkı çekilen fotoğrafı büyütür gibi yakınlaştırılıyor. Dolayısıyla her bir adımda görsel daha da bulanık hale geliyor. Tabii bu şekilde kötü bir sonuç almaktansa yapay zekanın başka görsellerden aldığı bilgiyi işleyerek net bir görsel meydana getirmesi daha iyi olacaktır. Ancak belirttiğimiz gibi bu yapay bir sonuçtan öteye gitmiyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz