Ana Sayfa Apple Apple Car, görülemeyen ekran ile yenilikçi sürüş deneyimi getirecek!

Apple Car, görülemeyen ekran ile yenilikçi sürüş deneyimi getirecek!

0

Apple Car için geliştirilen teknolojiler her geçen gün artıyor. Apple, hem yazılım hem de donanım açısından birçok yenilik getirerek sektöre yeni bir bakış açısı sunmayı hedefliyor. Apple Car’ın özellikleri hakkında neler bildiğimize bir göz atalım.

Apple Car için geliştirilen AR teknolojisi ve polarize filtreli ekranlar

Apple, alışılmış ekranlardan vazgeçerek farklı bir yola gidiyor. Şirketin yaptığı 21 sayfalık patent başvurusuna göre, şimdilik Apple Car olarak adlandırılan prototip otomobilde, yeni bir araç içi görüntüleme teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Bu yeni teknoloji, ilk kez görülmüş bir yenilik değil. Çünkü benzer bir teknoloji, Range Rover’ın bazı SUV modellerinde kullanılmıştı. Ancak, Apple’ın geliştirdiği teknoloji daha karmaşık bir yapıya sahip. Çıplak gözle görülemeyen ekranlar, Apple’ın geliştirdiği teknolojide kullanılacak.

Israrın sonu: Apple’ın başı AB ile dertte!

Bu görülemeyen ekran ne işe yarayacak? Burada Apple’ın iki ana fikre odaklandığı söyleniyor. İlki, AR başlığı, ikincisi ise daha küçük boyutlu bir AR gözlüğü kullanmak. Böylece, ekranların verdiği görüntüler kişiye özelleştirilebilecek ve görmek için ikinci bir cihaz olan gözlük kullanılacak.

Apple Car ekran özellikleri arasında öne çıkan teknoloji, göz izleme yazılımı ve ekrana yerleştirilmiş prizmatik lens tabakasıyla birlikte çalışıyor. Ekran, arka ışığı kontrol ederek aynı anda iki farklı görüntü gösterebiliyor ve prizmatik lensler sayesinde bu görüntüler farklı açılarda gösterilebiliyor.

Aslında Apple, bu teknolojiyi sürücü odaklı bir şekilde geliştirmek istiyor. Örneğin, araç içindeki yolcular dijital içerik platformlarında gezinirken, gözlüğü veya başlığı takan sürücü navigasyon ve araç bilgilerini görebilecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz