Ana Sayfa Güncellemeler Kontrol Merkezi, iOS 17 ile baştan tasarlanacak!

Kontrol Merkezi, iOS 17 ile baştan tasarlanacak!

0

Apple, yeni iPhone 15 serisini Eylül ayında tanıtacak ancak öncesinde 5 Haziran’da Worldwide Developer Conference-WWDC 23 etkinliğinde yazılım geliştiricileri ile bir araya gelerek işletim sistemlerinin yeni sürümlerini tanıtacak. Son sızıntılara göre burada iOS 17 ile Kontrol Merkezi alanının da değiştiği görülecek.

iOS 17 ile Kontrol Merkezi kaldırılacak mı?

Apple bu yıl, akıllı saatlerin 10. yılı olduğu ve donanım anlamında fazla seçeneğin olmadığı için yazılımda yenilik yaparak tasarımı baştan sona yenileyecek. Bu geliştirme süreci verimli olmuş olacak ki akıllı telefonlar da yeniliklere kavuşacak. Son sızıntılara göre Apple, ilk olarak iOS 7 ile piyasaya sürdüğü ve günümüzdeki tasarımına iOS 11 ile kavuşan Kontrol Merkezi alanını iOS 17 ile tamamen değiştirecek.

Kontrol Merkezi, cihazın ekran parlaklığını ayarlamak, Wi-Fi ve Bluetooth’a hızlıca bağlanmak veya Uçak Modu’nu açmak gibi işlemler için tüm kullanıcıların aktif bir şekilde kullandığı bir alan. Bu yüzden tamamen kaldırılması söz konusu değil. Ancak yenilik hakkında üç farklı fikir bulunuyor.

Apple Watch’lar için tarihin en büyük güncellemesi geliyor!

Birinci iddiada cihazların büyüyen boyutları nedeniyle yukardan aşağı değil, sağ/sol taraftan yana doğru veya eskiden olduğu gibi aşağıdan yukarı çekerek açılacağı yönünde. İkincisinde ise toplu klasörler gibi özel bir alana veya widget formatına bürüneceği yönünde.

Ancak bu da Kilit Ekranı için kullanımı kısıtlayabilir. Üçüncü fikirde ise Kontrol Merkezi hiçbir yere taşınmayacak ve kaldırılmayacak. Yalnızca simgelerin tasarımı ve yerleri değiştirilecek. Bu fikrin daha muhtemel olduğu düşünülüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz