Ana Sayfa Haberler Katlanabilir iPhone ne zaman geliyor?

Katlanabilir iPhone ne zaman geliyor?

0

Son zamanlarda akıllı telefon dünyasında katlanabilir modeller popüler hale geldi. Birçok şirket, katlanabilir cihazlarıyla büyük bir kitleye ulaşmayı başardı. Ancak sektörün lideri konumunda olan Apple, bu alanda rakiplerine kıyasla oldukça geç kaldı. Henüz katlanabilir bir cihaz piyasaya sürmese de, söylentiler hızla yayılmaya devam ediyor.

İlk katlanabilir iPhone modelinin 2025’te çıkması bekleniyor!

Bazı iddialara göre Apple, katlanabilir iPhone ve iPad üzerinde çalışıyor. Önemli kaynaklara göre, şirket her iki ürün için de prototip geliştirdi. Ancak henüz tam anlamıyla hazır değiller. Görünüşe göre, yakın gelecekte bu ürünleri görmemiz mümkün olmayacak.

Güvenilir kaynaklar arasında yer alan Ming-Chi Kuo ve Ross Young, ilk katlanabilir Apple cihazının en erken 2025 yılında tanıtılacağını belirtiyorlar.

Apple, iOS 17 ile iPhone kilit ekranını baştan tasarlıyor!

Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz yıl katlanabilir bir iPad modelinin 2024 yılında piyasaya sürüleceğini söylemişti. Bu modele iPad Fold adı verildiği söylentileri dolaşıyor, ancak çıkış tarihi hala belirsizliğini koruyor. Kuo, daha sonra geri adım atarak 2025 yılını işaret etti.

Gelen bilgilere göre Apple, şu anda katlanabilir bir iPhone’a olumsuz bakıyor. Bunun nedeni, yüksek donanımlı bir katlanabilir iPhone’un tedarik zinciri oluşturmasının zorluğu olarak gösteriliyor.

Bazı kaynaklar, ilk katlanabilir Apple cihazının yaklaşık olarak 2.500 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacağını ve mevcut iPhone modellerinden çok daha pahalı olacağını iddia ediyor.

Katlanabilir iPhone’un yüksek fiyatının sebebi sadece tedarik sorunu değil. Cihaz aynı zamanda birkaç önemli özelliğe sahip olacak. Bunların arasında ilk dikkat çeken, patentlenmiş bir koruma teknolojisi.

Patent açıklamasına göre, cihazda düşmenin algılanmasını sağlayacak bir ivmeölçer benzeri bir sensör bulunacak. Bu sensör, “elektronik olarak ayarlanabilir kilitleme” sinyali göndererek telefonun kapanmasını sağlayacak, böylece düşme sonucu ekranın zarar görmesi en aza indirilecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz