Ana Sayfa Haberler Apple M3 ne zaman geliyor?

Apple M3 ne zaman geliyor?

0

Birkaç yıldır bilgisayar ve tabletlerinde yeni M serisi işlemcilerini kullanan Apple, bu yıl da geleneği bozmayacak. Uzun zamandır sızıntılara maruz kalan M3 işlemci hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Ancak bazı raporlar, biraz gecikeceğini söylüyor. İşte detaylar..

Apple M3: 12 çekirdekli CPU, 18 çekirdekli GPU!

Birçok kaynak, Apple M3 işlemcisinin bu yıl içinde piyasaya sürüleceğini belirtiyordu. Ancak son bilgilere göre üretimin bu yılın son çeyreğinde başlayabileceği söyleniyor. Apple’ın yongalarını üreten TSMC, M3 Mac için 2024’e kadar üretim garantisi veremiyor.

Öte yandan, beklenen M3 işlemcisi, M2’ye kıyasla önemli yükseltmeler sunacak. Ünlü sızıntı kaynağı Mark Gurman’a göre Apple, 12 çekirdekli bir işlemciye ve 18 çekirdekli bir GPU’ya sahip olan M3 yonga setini test ediyor. Yeni işlemci, Mac ve iPad’e güç sağlayacak ve 3nm mimarisiyle üretilecek.

Apple’ın 12 yıllık hizmeti sonlanıyor!

Gurman, ilk Apple M3 işlemcili Mac’lerin önümüzdeki yılın ilk yarısında piyasaya sürüleceğini belirtiyor. 3nm işlemcilerin MacBook Pro, MacBook Air, iMac ve Mac Mini ürünlerinde kullanılması bekleniyor.

Söylentilere göre, 3nm işlemcilerde 40 çekirdekli yapıya izin veren dört kalıp bulunacak. Hatırlatmak gerekirse Apple M1 işlemcisi 8 çekirdekliyken, M1 Pro ve M1 Max işlemcileri 10 çekirdekli olarak karşımıza çıkıyor.

Henüz kesin bir bilgi olmasa da, iPhone 15 serisinin de gecikebileceğini göz önünde bulundurmalıyız. Örneğin, iPhone 15 Pro modellerinde 3nm mimarisine sahip A17 işlemciler kullanılacak ve bu işlemcileri yine TSMC üretecek. TSMC’nin 3nm üretimini ertelemesi, Apple için büyük bir sorun olabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz