Ana Sayfa Haberler Apple’ın 12 yıllık hizmeti sonlanıyor!

Apple’ın 12 yıllık hizmeti sonlanıyor!

0

Apple, uzun bir süredir sunmakta olduğu hizmeti geri çekme kararı aldı. 2011 yılından bu yana ücretsiz olarak sunulan bulut tabanlı fotoğraf yedekleme hizmeti olan My Photo Stream, çoğu kullanıcı tarafından tercih edilmemişti çünkü birçok kısıtlama getiriyordu. Ancak şimdi Apple, bu özelliği tamamen kaldırmaya karar verdi.

Apple, My Photo Stream özelliğine son verdi!

My Photo Stream özelliğinin kaldırılması beklenen bir gelişmeydi. Ücretsiz olmasına rağmen, fotoğraf yükleme miktarına sınırlamalar getirilmesi ve bu fotoğrafların sadece 30 gün boyunca Apple sunucularında saklanabilmesi, kullanımını oldukça sınırlıyordu.

Ayrıca bu hizmet, yüksek kaliteli fotoğrafların çözünürlüklerini düşürerek yedekliyordu. Bu tür kısıtlamalar nedeniyle tercih edilmeyen bu hizmet tamamen sona eriyor. Apple, My Photo Stream özelliğini 26 Temmuz’da tamamen kaldıracak.

Apple watchOS 9.5.1 güncellemesi yayınlandı!

Apple’ın destek sayfası, My Photo Stream’e yeni fotoğraf yükleme işlemlerinin 26 Haziran’da sona ereceğini ve özelliğin bir ay sonra tamamen ortadan kalkacağını duyurdu. Şirket, bu hizmete dahil olan fotoğrafların Apple kullanıcılarının cihazlarında en az birinde bulunduğunu belirtirken, müşterilerin hiçbir fotoğraf kaybetmeyeceğini vurguluyor.

Bulut depolama hizmetleri, kullanıcıların işlerini kolaylaştırmada önemli bir rol oynamaktadır. Cihazlar arasında görsel ve dosya paylaşımını daha pratik hale getiren bu hizmetler, son zamanlarda büyük bir önem kazanmıştır. Apple, kullanışlı olmayan depolama özelliğini kaldırarak diğer hizmetlerine daha fazla odaklanmayı hedeflemektedir.

My Photo Stream’in devre dışı kalmasıyla birlikte bulut depolama alanında yeni bir dönem başlıyor. Peki, siz My Photo Stream ve Apple’ın depolama hizmetleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz