Ana Sayfa iOS Apple, yanlışlıkla iOS 17 geliştirici beta sürümünü yayınladı!

Apple, yanlışlıkla iOS 17 geliştirici beta sürümünü yayınladı!

0

Apple, iOS 16.4’ten başlayarak beta sürümlerinin kullanıma açılma şeklini değiştirdi. Geliştirici Beta programını kötüye kullanıma karşı önlemler alan Apple, işletim sistemlerini test sürümlerinin kullanımını daha zor hâle getirmişti. Ancak son gelişmelere bakılırsa şirketin iOS 17 Beta programının işleyişinde bazı şeyler ters gidiyor.

iOS 17 Geliştirici Beta sürümü yanlışlıkla sunuldu

Apple normalde, Beta Geliştirici programına katılmak için kullanıcılardan Apple Kimliği ile giriş yapmayı zorunlu tutuyordu. Ancak yaşanan bi sorun nedeniyle iOS 16.5 sürümüne sahip olan herkes iOS 17 Geliştirici Beta sürümünü indirebilir hâle geldi.

Normalde bu sürümü kullanmak için kayıtlı bir geliştirici olunması gerekirken, yaşanan sorun ile birlikte sadece Beta programına kayıtlı bazı kişiler için de Geliştirici Beta sürümü aktif olmuş durumda. Bu durumun herkes için geçerli olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Diğer yandan aynı sorunun WatchOS 10 için de yaşandığı gelen bilgiler arasında.

Apple WWDC 2023 özeti: Yeni Mac’ler, iOS 17, Vision Pro ve dahası!

Her ne kadar durum böyle olsa da bir geliştirici değilseniz iOS 17 Geliştirici Beta sürümünü yüklemenizi tavsiye etmiyoruz. İşletim sistemi içerisinde bu süreçte birçok hatanın mevcut olduğunu söylememiz gerekiyor. Henüz test aşamasının başında olan işletim sisteminde düşük performans, hatalar, çökmeler, eksik özellikler ve daha fazla sorunlar yaşanacaktır.

iOS 17

Apple’ın bu hatayı kısa süre içerisinde düzelteceğini de söyleyebiliriz. Diğer yandan bu sorun çözüldüğünde Geliştirici Beta programına kayıtlı olmadan ulaşan kullanıcıları nelerin beklediği de bir başka bilinmez olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden geliştirici olmayan kullanıcılarn genel Beta sürümünü beklemelerini öneriyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz