Ana Sayfa Apple Apple, İki Yeni Vision Pro Modeli Geliştiriyor: Daha Uygun Fiyatlı Seçenek de...

Apple, İki Yeni Vision Pro Modeli Geliştiriyor: Daha Uygun Fiyatlı Seçenek de Sunulacak

0

Apple’ın Vision Pro AR başlığı, 5 Haziran’da düzenlenen WWDC 2023 etkinliğinde tanıtıldığından beri oldukça tartışmalı bir konu haline geldi. Cihazı deneyimleme fırsatı bulanlar, rakiplerini geride bıraktığını söylüyor, ancak bazı olumsuz özelliklere sahip olduğunu ve 3.499 dolar gibi oldukça yüksek bir fiyat etiketine sahip olduğunu belirtiyor.

Ancak, raporlara göre, sınırlı bütçesi olan Apple hayranları için iyi haberler var: Şirket zaten iki yeni Vision başlık modeli üzerinde çalışıyor. İlk model ikinci nesil Vision Pro olacak ve muhtemelen M3 işlemci ile birlikte gelecek, fiyatı daha da yüksek olacak. İkinci model ise daha uygun fiyatlı bir seçenek olacak; Apple’ın başlık pazarında yer edinmek istemesi durumunda ihtiyaç duyacağı bir seçenek.

Bu yeni detaylar, ünlü Apple muhabiri Mark Gurman’dan geliyor. Gurman, Apple’ın Vision ürün serisinde iPhone ve iPhone Pro veya MacBook Air ve MacBook Pro gibi alışıldık “Pro/Pro olmayan” yaklaşımını benimseme ihtimalinin olduğunu belirtiyor. Ancak, Gurman, Pro olmayan Vision başlığı için fiyatlandırma konusunda herhangi bir bilgi vermiyor.

Vision Pro’nun göz kamaştırıcı fiyatı düşünüldüğünde, daha ucuz bir Apple Vision başlığının çok takdir edileceği söylenebilir. İnceleme özetimize göre, Apple’ın VR/AR alanını sonsuza kadar değiştirme eşiğinde olduğunu inkar etmek mümkün değil – ancak dünyayı değiştirecek herhangi bir yeni teknoloji erişilebilir olmalı.

Apple: Başarısızlığa Uğrayan Bir Dev mi?

Acaba Apple, uygun fiyatlı teknoloji donanımı yapmayı gerçekten biliyor mu? Ancak WWDC 2023’te duyurulan son derece pahalı M2 Mac Pro bana bunu düşündürmüyor. iPhone 14, bin doların üzerinde bir maliyet çıkarabiliyor ve Apple, MacBook fiyatlandırması konusunda sürekli olarak yükseliş trendinde.

Eğer Apple, gelecek yılki WWDC’de “uygun fiyatlı” Apple Vision başlığının 999 dolardan daha yüksek bir fiyatla satılacağını açıklarsa, hiç de erişilebilir değil demektir. Hatta o bile oldukça yüksek bir fiyat; sonuçta dünyanın en çok satan VR başlığı PlayStation VR, aynı zamanda piyasadaki en ucuz ana akım seçeneklerden biridir.

Sonuç olarak, çoğu tüketici için -şu anda- laptop ve telefonunuzu tam olarak değiştiremeyen bir şeye büyük bir yatırım yapmak gerekiyor. Apple’ın Vision serisinin, birden fazla “çok etkili uygulama” olmadan son derece niş, zengin bir kitle dışında varoluşunu haklı gösterebileceği görünmüyor.

Apple, VR/AR çılgınlığında tek başına değil. Bu yılın başlarında MWC 2023’te Qualcomm’un düzenlediği bir açılış sunumuna katıldığımda, konuşmacılar giyilebilir teknolojinin zamanla telefonları tamamen yerine geçireceğini iddia ettiler. Bir telefon, başlangıçta cebinize sığabilen birçok şeyi yapabilirken, bir başlık yapamaz.

Belki bir gün hepimiz güzel bir ütopya gelecekte güçlü akıllı gözlükler takacağız ve telefon, laptop ve televizyon gibi ihtiyaçlar tamamen ortadan kalkacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz