Ana Sayfa Haberler Apple Vision Pro’ya gelecek ilk 3D dizi belli oldu!

Apple Vision Pro’ya gelecek ilk 3D dizi belli oldu!

0

Apple, bu ayın başında ABD’de düzenlediği WWDC 23 etkinliğinde işletim sistemlerinin yeni sürümlerini ve 15 inç Macbook Air modelini tanıttı. Fakat etkinliği yıldızı şüphesiz ki Steve Jobs’ın meşhur “One more thing…” repliğini kullanan Tim Cook’un Vision Pro başlığını tanıtması oldu. Bugün ortaya çıkan haberlere göre, şirket bu başlık için oyun, uygulama ve sinema içerikleri üretme konusunda kararlı. Öyle ki Godzilla evreninde geçen Monarch: Legacy of Monsters dizisi de ilk olarak Vision Pro için 3D olarak çıkacak.

Monarch: Legacy of Monsters, Apple Vision Pro ile çıkacak!

Apple’ın WWDC 23 etkinliğinden sonra teknoloji basını ikiye bölündü. Bir kısmı şirketin tanıttığı AR ve VR deneyimini birleştiren yeni sanal gerçeklik gözlüğünün (uygulama geliştiricilerin de yardımıyla) tıpkı ilk iPhone modelinde olduğu gibi devrim yaratacağını söylüyor.

Diğer kısım ise ürünün çok pahalı olduğu ve henüz bir kişi bu durumdan şikayet etmiş olsa bile ağır ve baş döndürücü olduğunu öne sürerek atılan bu adımın şirket için büyük bir zarara yol açacağını söylüyor. Tabii bu şikayet aslında televizyona uzun süre yakından bakarsanız gözleriniz ağrıyabilir demekten fazlası değil…

Apple, 2025’in sonuna kadar daha uygun fiyatlı bir Vision Pro versiyonunu piyasaya sürme hedefini koruyor

Üstelik fiyat konusundaki eleştiriler de yakın zamanda geçerliğini kaybedebilir. Zira Apple’ın bu gözlükte Pro takısını kullanmasının bir sebebi, “hafif ve ucuz” ikinci bir versiyonunun yolda olduğuna işaret ediyor. Zaten 2025’te çıkacağı yönünde de bazı sızıntılar mevcut. Yani şirket geri adım atmaktan çok uzak.

Öyle ki bugün çıkan haberlere göre Apple, Vision Pro ile yalnızca 2D sanal perde oluşturarak televizyon izleme deneyimi sunmayacak. Aynı zamanda gerçek 3D’yi de kullanıcılarına yaşatacak. Hatta önümüzdeki aylarda tanıtılması ve 2024’te çıkması beklenen Monarch: Legacy of Monsters isimli Godzilla evreninde geçen dizi de ilk olarak Vision Pro için Apple TV’de çıkacak.

Dolayısıyla önümüzdeki yıl bu cihazlar piyasaya sürülene kadar birçok büyük oyun şirketinin ve uygulama geliştiricilerinin adeta yeni bir konsola ürün geliştiriyormuş gibi mevcut oyun ve uygulamalarını optimize ettiğini ve yenilerini piyasaya sürdüğünü göreceğiz. Bunların bir kısmı da Vision Pro öncesinde App Store içerisindeki AR bölümünde yerini alacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz