Ana Sayfa Haberler iOS 17 ile artık kullanıcılar Siri ile mesaj gönderirken birincil uygulamayı değiştirebilecek

iOS 17 ile artık kullanıcılar Siri ile mesaj gönderirken birincil uygulamayı değiştirebilecek

0
Siri iOS 17

iOS kullanıcıları Siri’ye bir mesaj göndermesini söyleyebilme özelliğine zaten sahiplerdi ve bu komut varsayılan olarak iMessage veya SMS kullanırken, uyumlu üçüncü taraf uygulamaları belirtirseniz de işlev görüyordü. iOS 17 ile Apple, bunu daha da kullanıcı dostu hale getiriyor ve Siri aracılığıyla hangi uygulamanın kullanılacağını değiştirme seçeneğini sunuyor.

iOS 17 beta 2 ile, Çarşamba günü geliştiricilere sunulan bir güncellemeyle, Siri’ye birine mesaj göndermesini söylediğinizde Apple’ın sanal asistanı Siri’nin hangi mesajlaşma uygulamasını kullanacağını kolayca seçebiliyorsunuz – hatta Siri’ye sormadan önce bunu belirtmediyseniz bile.

iOS 16’ya kadar, sadece “Bir mesaj gönder” dediğinizde, Siri mesajı Apple’ın Mesajlar uygulaması aracılığıyla gönderirdi. Diğer uygulamalarla göndermek için “WhatsApp üzerinden bir mesaj gönder” gibi ifadeler kullanmanız gerekiyordu. Ancak iOS 17 ile kullanıcılar, mesajı göndermeden önce uygulamayı değiştirme seçeneğini sahip olacaklar.

Bu özellik, WhatsApp ve Telegram gibi Siri ile uyumlu olan herhangi bir uygulama ile çalışabilecek. Uygulamayı değiştirme seçeneğinin yanı sıra, Siri arayüzünde iletişim kişisini değiştirmek ve mesajı düzenlemek de daha kolay hale geldi. Apple, üçüncü taraf hizmetlerinin yerine kendi hizmetlerini önceliklendirmekle ilgili soruşturma altında olduğu için, böyle bir adım üçüncü taraf geliştiriciler tarafından iyi haber olarak değerlendirilebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz