Ana Sayfa Apple Apple’ın 1990 yılında ürettiği bu ayakkabı tam 50 bin dolar!

Apple’ın 1990 yılında ürettiği bu ayakkabı tam 50 bin dolar!

0

Apple üretim tarihi boyuna birçok farklı ürünle karşımıza çıktı. iPad, iPod, iPhone, Apple Tv… Saymakla bitmeyecek ürün gamı arasında çok farklı ve ilginç ürünlerde var. Onlardan biri de Apple imzası taşıyan bu ayakkabı. Bir müzayede evi tarafından satışa sunulan ayakkabı için başlangıç bedeli tam 50 bin dolar! Gelin ayakkabıya yakından bakalım. İşte detaylar…

90’lı yıllarda Apple çalışanları için özel üretildi şimdiyse tam 50 bin dolar değerinde!

Apple 1976 yılında kurulmasının ardından ilk modeli Apple 1’i piyasaya sürdü. Bu model bir bilgisayardan ziyade üzerinde bazı çipler bulunan bir kart devresiydi. Tabi bu üründen sonra Apple satışlarına devam etti ve çalışan sayısını arttırdı. Steve Jobs belki de o dönem çalışanlarının markaya olan bağlılıklarını arttırmak için bazı özel ürünlerde tasarladı. Bunlardan biri de Apple ayakkabıları.

apple ayakkabı

Apple’ın 80’lerin sonunda başlattıkları bir akım aslında bu. Apple çalışanları için özel olarak tasarlanmış Apple ayakkabıları. Dönemin gökkuşağı renklerine sahip Apple logolarını üzerinde barındıran bu ayakkabı üretildikleri dönem Apple çalışanlarının giymesi için üretildiler. Marka ile tam bir bağın oluşmasını sağlayacak olan ayakkabılar kimden kaldığı bilinmez ancak şu an sıfır kutuları içerisinde Müzayede evi Sotheby’s de 50 bin dolar açılış ücreti ile açık arttırmaya çıkmış durumdalar.

Neden iPhone modelleri kalem özelliğine asla sahip olamadılar?

Bahsi geçen ayakkabı 44 numara ve ayrıca alternatif olarak kırmızı bağcıklar ile de satışa sunulacağı belirtilmiş. Bundan yaklaşık 11 yıl önce yani 2012 yılında aynı ayakkabının 42.5 numarası açık arttırmaya çıkmıştı ve tam 9 bin 687 dolardan alıcı bulmuştu. Müzayededeki yeni ayakkabının kaç dolara satılacağı ise bir başka merak konusu. Apple imzalı bu ayakkabı bakalım kaç bin dolardan alıcı bulacak? Peki siz 50 bin dolara açık artırmaya çıkan Apple için özel üretilen ayakkabı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz