Ana Sayfa Haberler Apple, visionOS Simülatörü ile kapılarını tüm oyun ve uygulamalara açtı!

Apple, visionOS Simülatörü ile kapılarını tüm oyun ve uygulamalara açtı!

0

Apple, geride bıraktığımız haziran ayında uzun zamandır beklenen sanal gerçeklik başlığını tanıttı. Önümüzdeki yıllarda bir seriye dönüşmesi ve daha uygun fiyatlı modelinin çıkması beklenen Vision Pro isimli bu AR/VR başlığı 2024’te satışa sunulacak. Apple ise visionOS Simülatörü ile kapılarını tüm oyun ve uygulama geliştiricilere açtı.

Uygulamalarınızı ve oyunlarınızı visionOS simülatörüne taşıyın

Vision Pro başlığında VisionOS isimli özel bir işletim sistemi çalışacak. Arayüz ve tasarım anlamında ise alışageldiğimiz Apple ikonları ve geçişleri karşımıza çıkıyor. Bunu aslında bir iPad ekranının projeksiyon ile baktığımız yere yansıtılması gibi düşünebiliriz.

Fakat uygulama ikonları ve geçişler benzer olsa da temelinde daha önce görmediğimiz bir işletim sisteminin geliştirildiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle iOS-iPadOS-macOS için geliştirilen tüm uygulamaların tekrar elden geçmesi gerekiyor.

Vision Pro ile ilgili şimdiye kadar öğrendiğimiz şeyler!

Apple da geliştiricilerin bu entegrasyonu kolayca yapabilmesi için visionOS Simülatörü ile kapılarını tüm oyun ve uygulamalara açtı. Konuyla ilgili yaptığı paylaşımlarda aşağıdaki başlıklara yer verdi:

Apple Vision Pro uyumluluk değerlendirmeleri nasıl yapılıyor?

iPadOS ve iOS uygulamalarınızın Vision Pro’da yer alan visionOS’ta beklenildiği gibi çalışmasını sağlamak için size yardımcı olabiliriz. Uygulamanızı yeni yayınlanan uyumluluk kontrol listesi üzerinden kontrol edin. Ardından uygulamanızın doğrudan Vision Pro’da çalışmasını değerlendirmek için başvuruda bulunun.

Uygulamanız buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz kılavuzla uyumlu hale geldiğinde, Vision Pro üzerinde doğrudan değerlendirmek için başvuruda bulunabilirsiniz. Değerlendirme sonuçlarını ve ilgili ekran görüntüleri veya çökme günlüklerini size göndereceğiz.

Apple Vision Pro Developer Labs

iPadOS ve iOS’ta çalışan uygulamalarınızı Vision Pro’da yer alan visionOS’ta deneyimleyin. Apple’dan destek alarak uygulamalarınızı sonsuz uzaysal tuval için test edebilecek ve optimize edebileceksiniz. Laboratuvarlar Cupertino, Londra, Münih, Şangay, Singapur ve Tokyo’da mevcuttur.

Bir günlük geliştirici laboratuvarına katılmak için başvuruda bulunun ve visionOS, iPadOS veya iOS uygulamalarınızı Vision Pro üzerinde deneyimleyin. Apple’dan destek alarak uygulamalarınızı ve oyunlarınızı sonsuz uzaysal tuval için test edip optimize edebileceksiniz.

Apple Vision Pro Geliştirici Kiti

visionOS uygulamanızı Vision Pro üzerinde oluşturmayı ve test etmeyi gerektiren harika bir fikriniz mi var? Vision Pro geliştirici kiti için başvuruda bulunun. Vision Pro’ya sürekli ve doğrudan erişimle uygulamanızı hızlı bir şekilde oluşturabilir, test edebilir ve geliştirebilirsiniz. Böylece visionOS üzerinde harika uzaysal deneyimler sunabilirsiniz. Bu kit, Vision Pro üzerinde hızla oluşturmanıza, geliştirmenize ve test etmenize izin vererek harika uzaysal deneyimler sunmanıza yardımcı olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz