Ana Sayfa Apple Merakla beklenen iPhone 15 kamera özellikleri belli oldu!

Merakla beklenen iPhone 15 kamera özellikleri belli oldu!

0

Apple kullanıcılarının merakla beklediği tarihe az kaldı. iPhone 15 serisi tanıtımına çok az bir zaman kaldı. Tabi her sene olduğu gibi bu sene de tanıtımdan önce bazı özellikler ortaya çıkmaya başladı. Apple kullanıcılarının merak ettiği “iPhone 15 kameraları nasıl olacak?” sorusunun cevabı da ortaya çıkan özellikle ile cevaplanmış oldu. İşte iPhone 15 serisinin standart kamera özellikleri ve detayları…

iPhone 15, 48 Megapiksel ana kameraya sahip olacak!

Apple yeni iPhone 15 serisinde tüm versiyonların kamera yeteneklerini arttırmak istiyor. Apple kullanıcılarının yakından tanıdığı ve genel olarak yeni iPhone serileriyle alakalı yaptığı sızıntı haberleri ile ünlü olan Ming-Chi Kuo’ya göre iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, “Stacked CIS Design” denen özel tasarıma sahip bir kamera teknolojisi ile gelecek. Bu teknolojinin iPhone bir ilki temsil ettiğinin de altını çizelim.

iPhone 15 kamera

Genel olarak Apple, iPhone serilerinde kamera çözünürlüğünü piyasadaki diğer telefonlara göre düşük tutuyor. Çünkü Apple kendi yazılımı sayesinde daha düşük çözünürlükler ile daha yüksek kaliteler elde edebiliyor. Ama bu kez 48 Megapiksel çözünürlükte bir kamera bizleri karşılıyor. Ayrıca bu lens, daha yüksek çözünürlüğünün yanı sıra daha fazla ışık yakalayabilme yeteneğine de sahip. Bu sayede özellikle düşük ışık performansı ciddi oranda artacak.

Apple, iPhone 15 ile küresel bir ilke adım atacak!

Ayrıca bunlara ek olarak Apple, iPhone 15 Pro Max modelinde 1 inç boyutlu Sony IMX903 sensörünü kullanacak. Çok sorulan periskop lens özelliğine sahip kameranınsa sadece Pro Max modelinde yer alacağı yönünde. Öte yandan Apple, iPhone 15 Pro Max modelinde 6x yakınlaştırmaya sahip 12 Megapiksel periskop lens kullanacak. Ek olarak, Sunny Optical Technology’nin tedarikçisi olduğu telefoto ve ultra geniş kameralarda beş ve altı elemanlı hibrit lensler yer alacak.

Peki siz iPhone 15 serisinin kamera özellikleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz