Ana Sayfa Apple Apple ebeveynlere karşı mahçup: Hatayı düzelteceklerine söz verdiler!

Apple ebeveynlere karşı mahçup: Hatayı düzelteceklerine söz verdiler!

0

Ekran süresi kısıtlamalarını birçok ebeveyn aktif olarak kullanıyor. Çünkü genel olarak çocuklar akıllı telefonlarla veya tabletlerle hayatlarının sonuna kadar yaşayabileceklerine dair inançlara sahipler. Bu tarz bir ekran bağımlılığını önlemenin en iyi yolu ekran süresini kısıtlamak olduğu su götürmez bir gerçek. Ancak Apple kullanıcıları ekran süresi kısıtlaması konusunda bazı sorunlar yaşıyor. İşte detaylar…

Apple ekran süresi kısıtlama özelliği düzgün çalışmıyor!

Apple kullanıcısı ebeveynler tarafından fark edilen sorun ekran süresi kısıtlamalarının kendi kendine ortadan kalkmasıyla ilgili. Durumu daha kolay özetlemek gerekirse çocuğunuzun iPad’ini veya iPhone’unun ekran süresini ebeveyn kontrolü ile kısıtlıyorsunuz. Böylece belirlediğiniz süreden daha fazla çocuğunuz cihazı kullanamayacak. Fakat geri döndüğünüzde tüm ekran ayarları sıfırlanmış oluyordu.

Apple

Tabi ekran kısıtlaması özelliğini kullanmanız gereken bir ufaklık böyle bir sorunu size bildirmek için olabildiğince yavaş davranacaktır. Bu da ebeveynlerin durumu fark etmesini geciktirdi ancak bir kullanıcı konuyu forumlara taşıdı. İlk etapta ufaklıkların şifreleri tahmin ettiğini düşünen kullanıcı daha sonrasında durumun böyle olmadığını sistemin kendi kendine ayarları sıfırladığını bildirdi.

iPhone 14 Pro’nun üstün 48 MP kamerası iPhone 15 Pro’ya miras kalacak

Apple’dan gelen açıklamaysa sorunun farkında olduklarını ve çözmek için uğraştıkları yönünde. Apple bu durumla alakalı olarak yaptığı açıklamada gelen kullanıcı raporlarını dikkate aldıklarını ve sorunun çözülmesi adına çalıştıklarını belirtti. Şirket aslında iOS 16.5 güncellemesinde bu sorunu çözdüklerini fakat daha sonrasında aynı sorunun tekrarlandığını ifade etti. Konuyla ilgili olarak yeni güncellemede sorunların çözüleceği belirtildi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz