Ana Sayfa Haberler Pamera sayesinde şiirler yazan bir iPhone’a sahip olabilirsiniz!

Pamera sayesinde şiirler yazan bir iPhone’a sahip olabilirsiniz!

0

Yeni bir uygulama olan “Pamera – The Poem Camera,” nesne tanıma ve GPT-4 kullanarak saniyeler içinde fotoğraflara dayalı şiirler üretiyor. Midjounrey ve ChatGPT gibi generatif yapay zeka modellerinin dijital sanat ve yazısını hemen hemen herkes görmüştür. Midjourney’nin metinden görüntüye formatının tersine, New York merkezli bir teknolog ve sanatçı, yeni bir uygulama geliştirdi. Bu uygulama, gerçek zamanlı fotoğraflara dayalı olarak yapay zeka modellerinin aniden ortaya çıkardığı şiirlerle bu kavramları baş aşağı çeviriyor.

Elde edilen sonuçlar bazen etkileyici sürrealizm ile açıkça komik arasındaki sınırda geziniyor. “Pamera – The Poem Camera” adındaki bu yeni uygulama, bir nesne tanıyıcı ve OpenAI’nin GPT-4 büyük dil modeli API’sini bir araya getirerek kullanıcının kamerasıyla yakaladığı nesneleri tanımak ve hızla bunları dört satırlık bir şiir oluşturmak için ilham kaynağı olarak kullanıyor.

Pamera’nın arkasındaki teknolog Damjanski, Gizmodo’ya verdiği demeçte, bu şiirlerin tanınmış Arjantinli denemeci Jorge Luis Borges’in tarzında oluşturulduğunu belirtti. Damjanski, Borges’i seçme nedeninin, yazarın büyülü gerçekçilik temasını benimsemesinin eşit derecede mistik bir yapay zeka şairine benzersiz bir şekilde uyum sağlayacağını düşünmesi olduğunu ifade etti. Bu kavram, özellikle fotoğrafın çerçevesinde açıkça tanımlanabilir nesneler bulunduğunda, üretilen şiirlerde sıklıkla doğruluk taşıyor.

Apple’ın M3 Max Çipi geliyor: işte özellikleri ve tarihleri

Damjanski şunları söyledi: “Ben doğal bir İngilizce konuşmacısı değilim, bu yüzden her zaman bunun karşısında çok etkileniyorum. Onunla nasıl oynayabileceğimi ve sınırlı durumları nasıl bulabileceğimi merak ediyorum.”

Bir köpek için yazılan şiir

Şiir kamerasının nasıl çalıştığına dair bir anlayış elde etmek için, Damjanski sevimli bir köpeğin bahçede dolaştığı bir resim paylaştı. Pamera bu resme yanıt olarak şu şiiri yazdı.

Pamera, ne kadar güzel olursa olsun henüz mükemmel değil. Sanatsal özgürlüklerin ötesinde, resimlerle nispeten az veya hiç ilgisi olmayan birkaç şiir vardı. Diğer durumlarda, şiir konuya uygun başlıyor, ancak belirsizliğe doğru sürükleniyor veya yakalanan resimlere dahil edilmeyen kavramlar ve nesneler ekliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz