Ana Sayfa App Store Apple, Mac App Store’daki dolandırıcılık uygulamalarını temizlemekte yavaş davranıyor

Apple, Mac App Store’daki dolandırıcılık uygulamalarını temizlemekte yavaş davranıyor

0
mac store

Apple’ın Mac App Store’u, dolandırıcılık uygulamalarını temizleme konusunda yavaş davranarak kullanıcıların güvenliğini tehlikeye atıyor gibi görünüyor. Son zamanlarda, bu dijital platformda hileli ve potansiyel olarak zararlı yazılımların artışı, kullanıcıların güvenlik endişelerini artırmış durumda. Apple’ın bu tür uygulamaları tespit etme ve kaldırma sürecindeki gecikmeler, kullanıcıların güvendiği bir platformda güvenlik açıklarının oluşmasına neden olabilir.

Apple Mac App Store’un güvenliğini sağlayamıyor mu?

Yasal hesapları taklit eden sahte bir geliştirici tarafından macOS için yapılan bir dolandırıcılık uygulamasının incelenmesi, Mac App Store inceleme sisteminin nasıl manipüle edilebileceğini ortaya koyuyor. Casus yazılımlar ve kötü amaçlı yazılımlar bilgisayar dünyasında süregelen bir sorun ve Apple, App Store ve Mac App Store’un güvenliğini sağlayarak işleri güvenli tutmaya çalışıyor. Doğal olarak, kötü niyetli kişiler bu sistemleri kötüye kullanmaya ve Apple’ın güvenlik özelliklerini aşmaya çalışıyor.

Söz konusu geliştirici ticari markaları ihlal etmiş, Mac App Store’un inceleme sistemini manipüle etmiş. Ayrıca meşru bir hesabın bir işletme için benzersiz bir tanımlayıcı olan Veri Evrensel Numaralandırma Sistemini (D-U-N-S) kopyalayan sahte bir geliştirici hesabı oluşturmuş.

Bir geliştirici hesabı almak için normal süreç, geliştiricinin mevcut bir D-U-N-S numarasına sahip olmasına veya tanınmış bir yetkili aracılığıyla yeni bir numara için kaydolmasına dayanıyor. Bu numara, Apple’a iletişim bilgileriyle birlikte veriliyor ve Apple daha sonra kaydın meşruiyetini onaylamak için kullanıyor.

Ancak, Apple sadece temsilcinin yasal olup olmadığını ve ismini soruyor. Bu durum raporda “kolaylaştırılmış” ve diğer kuruluşlara göre daha az titiz olarak nitelendiriliyor. Raporda, uygulamanın keşfedilmesine ve 13 Eylül’de Apple’a bildirilmesine rağmen, uygulamanın Mac App Store’da hala mevcut olduğu ve herhangi bir işlem yapılmadığı iddia ediliyor.

Raporda özetle, uygulamayla ilgili çeşitli sorunların “Apple ürünleri iyi inşa edilmiş olsa bile, ele alınması gereken pek çok şey olduğunu gösterdiği” iddia ediliyor. Daha da endişe verici olan, insanlar bu dolandırıcılıkları bildirdiğinde Apple’ın pek bir şey yapmıyor gibi görünmesi.

Bu, Apple’ın Mac App Store’un gevşek güvenliği konusunda ilk kez eleştirilmesi değil. Nisan ayında, dolandırıcılık uygulamalarını tartışan benzer bir rapor yayınlanmış ve yeni raporla aynı alanların birçoğunu kapsamıştı. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Mac Appstore kullanım için yeterince güvenli mi?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz