Ana Sayfa Apple Artık Apple iOS 17 sürümünden sonra 16’ya geçmenize izin vermiyor!

Artık Apple iOS 17 sürümünden sonra 16’ya geçmenize izin vermiyor!

0
iOS 17 sürümü

iPhone 15’in çıkışıyla birçok sorun gündeme geldi. Apple yazılım sorununu düzeltmek için yeni iOS güncellemesi getireceğini söylemişti. Şimdi ise iOS 17 sürüm güncellemesinden 16’ya geçtiğiniz taktirde geri dönemeyeceksiniz.

iOS 17’den geri dönüş yok!

Artık iPhone’unuzu iOS 16.6.1 sürümüne düşüremeyeceksiniz. iOS 17.0.3’ün yayınlanmasının ardından Apple, iPhone’ları için son kararlı iOS 16 sürümünü artık onaylamıyor. Dolayısıyla, iOS 17’yi herhangi bir nedenle beğenmediyseniz, iPhone’unuzu iOS 16’ya düşürmenizin hiçbir yolu yok.

Apple, iOS 16.6.1’in yanı sıra iOS 17 ve iOS 17.0.1’i de imzalamayı durdurarak sürüm düşürmeyi imkansız hale getirdi. Şirketin, sürüm düşürmeyi engellemek için bir süre sonra eski iOS sürümlerini imzalamayı durdurması tipik bir durum. Eğer iPhone ya da iPad’iniz en son iOS 16 sürümünü kullanıyorsa, bu durum sizi etkilemeyecek ve cihazınız normal şekilde çalışmaya devam edecek. Ancak en son iOS 17 sürümünü yükledikten sonra iOS 16’ya geri dönemeyeceksiniz.

Apple, iOS 16.7’yi de yayınlamıştı, ancak bu telefonlar iOS 17 ile uyumlu olmadığından yalnızca iPhone X ve iPhone 8 kullanıcıları kullanılabiliyor.

iOS 17.0.3, yeni iPhone’lar için bir aşırı ısınma düzeltmesi ve birkaç önemli güvenlik yaması içeriyor. Dolayısıyla, iPhone’unuzda daha eski bir iOS yapısına bağlı kalmanız için hiçbir neden yok.

Genellikle kullanıcılar, bir jailbreak aracının mevcut olması umuduyla daha eski bir iOS sürümüne bağlı kalıyorlar. Ancak Apple’ın son yıllarda iOS güvenliğinin etrafındaki cıvataları sıkmasıyla birlikte jailbreak’e olan ilgi azaldı. Jailbreak yapmanın bir başka nedeni de en son iOS sürümündeki bir performans ya da pil tüketimi hatası olabilir. Ancak Apple bugünlerde bu sorunları gidermek için güncellemeler yayınlamakta hızlı davranıyor.

iOS 17.1 yakında geliyor. Apple, bir sonraki büyük iOS 17 sürümü olan iOS 17.1’in beta testlerine başladı bile. Şirket, birçok yeni özellik ve değişiklik içeren iki beta sürümünü kullanıma sundu. Bunlar arasında Apple Watch’ta NameDrop, özel Mail ve Mesajlar tonları, yeni oyun kumandaları için destek ve daha fazlası yer alıyor. iOS 17.1 sürümünün Ekim sonu veya Kasım başında herkese açık olarak yayınlanması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz