Ana Sayfa Apple iOS 17 hakkında bilmeniz gereken her şey!

iOS 17 hakkında bilmeniz gereken her şey!

0
iOS 17 hakkında her şey

iOS 17 WWDC’de resmi olarak duyuruldu.Ve ısınma sorununu oldukça azalttı. Artık Apple’ın iPhone kullanıcıları için en büyük yıllık yazılım güncellemesi olarak kullanıma sunuldu. Bu yıl iOS 17 Mesajlar, FaceTime ve Widget’lar için yeni özellikler içeriyor.

iOS 17 ne gibi yenilikler getirdi?

iOS 17, A12 Bionic çip veya daha güncel bir sürüm gerektiriyor. Bu da ilk kez 2017’de piyasaya sürülen iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın bu yıl güncellemeyi alamayacağı anlamına geliyor. İşte iOS 17 destekli cihazların tam özeti:

  • iPhone XS and XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro and Pro Max
  • iPhone 12 and 12 mini
  • iPhone 12 Pro and Pro Max
  • iPhone 13 and 13 mini
  • iPhone 13 Pro and Pro Max
  • iPhone 14 Pro and Pro Max
  • iPhone SE (2 ve 3. jenerasyon)

Yenilikler neler?

iOS 17, diğer iPhone kullanıcılarıyla etkileşime geçtiğinizde profilinizin nasıl görüneceğini özelleştirmenize olanak tanıyan “Kişi Posterleri” adlı yeni bir özellik içeriyor. Kişi Posterinizi profil fotoğrafları, özel tipografi ve yazı tipi renkleri ve çok daha fazlasını içerecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Apple, FaceTime sesli ve görüntülü aramaları için ilk kez sesli mesaj desteği ekledi. Böylece birini aradığınızda, neden aradığınızı açıklamak için ona bir mesaj bırakabiliyorsunuz. Onlar da sizi aradıklarında kendi sesli mesajlarını bırakabiliyorlar. Ayrıca FaceTime için Apple çeşitli yeni reaksiyonlar ekledi. Bunlar arasında kalpler, balonlar, havai fişekler, lazer ışınları ve yağmur gibi şeyler yer alıyor. Bu efektler belirli hareketlerle etkinleştirilebiliyor.

iOS 17 ayrıca AirDrop için de iyileştirmeler içeriyor. Örneğin, yeni bir AirDrop özelliği olan NameDrop, aygıtlarınızı birbirine yaklaştırarak iletişim bilgilerinizi başka bir iPhone veya Apple Watch kullanıcısıyla paylaşmanıza olanak tanıyor. Ayrıca, iki iPhone’u birbirine yaklaştırarak video, müzik ve oyun gibi şeyler için SharePlay’i devreye sokabilirsiniz.

AirDrop artık fotoğraflar, videolar ve dosyalar da dahil olmak üzere diğer içerikleri bir aygıttan diğerine aktarmak için iki telefonu birbirine dokundurmayı da destekliyor. Ayrıca, yılın ilerleyen dönemlerinde AirDrop, birbirine yakın iki telefon arasında büyük dosyaları aktarmaya başlama ve aktarımın iCloud üzerinden tamamlanması özelliğini de sunacak.

Müzik uygulaması, ortak çalma listeleri ve çapraz solma desteği ile yenilendi. CarPlay’de, Müzik uygulaması artık arabanızdaki herkesin o anda çalan şey hakkında söz sahibi olmasına izin vermek için SharePlay desteğini içeriyor.

iOS 17’deki bir diğer önemli değişiklik ise, otomatik düzeltme özelliğinin büyük ölçüde yenilenmesi. Makine öğreniminden güç alan yeni otomatik düzeltme sistemi, yazma şeklinizden öğreniyor, hataları düzeltmeyi kolaylaştırıyor ve hatta siz yazarken kelime ve cümlelerinizi otomatik olarak dolduruyor. Apple, dikte özelliğinin de “daha da doğru olması için” yeni bir konuşma tanıma modeliyle geliştirildiğini söylüyor.

StandBy, bu yıl iPhone kullanıcıları için en önemli değişikliklerden biri. iPhone’unuzu yatay olarak bir şarj cihazına yerleştirdiğinizde, saat, takvim, alarmlar ve daha fazlası için widget’lar içeren yeni bir arayüz gösterecek.

iOS 17’deki Canlı Sesli Mesaj, bir kişi sesli mesaj bırakırken gerçek zamanlı transkripsiyonu görmenizi ve kişi mesajını bırakırken aramayı cevaplayabilmenizi sağlayacak. Operatörler tarafından spam olarak tanımlanan aramalar Canlı Sesli Mesaj olarak görünmeyecek ve bunun yerine anında reddedilecek.

iOS 17 ayrıca bu yılın ilerleyen dönemlerinde yepyeni bir Journal uygulamasını da içerecek. Apple, Journal uygulamasını kullanarak iPhone kullanıcılarının “hayatı takdir etmenin ve anıları korumanın” yeni bir yoluna sahip olacaklarını söylüyor. iOS 17’deki Journal uygulaması, hatırlamak isteyebileceğiniz anlarla ilgili öneriler oluşturmak için makine öğrenimini kullanacak. Uygulama, fotoğraflar, müzik, egzersizler ve daha fazlası gibi şeylere dayanarak günlük tutmanızı isteyecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz