Ana Sayfa iOS Apple’dan hayal kırıklığı yaratan hareket: iOS 17 Wi-Fi sorunlarıyla karşımızda!

Apple’dan hayal kırıklığı yaratan hareket: iOS 17 Wi-Fi sorunlarıyla karşımızda!

0
iPhone 15 wifi sorunu

Apple her yıl iOS 17’nin önemli bir yeni sürümünü yayınladığında, kullanıcılar genellikle yazılım güncellemeleriyle giderilen hatalarla karşılaşıyor. iPhone 15 Pro ile ilgili aşırı ısınma sorunlarına ilişkin raporların uzun süre manşetleri kaplamıştı. Bazı kullanıcılar şimdi de iOS 17 sürümünün ardından, özellikle iPhone 15 modellerinde Wi-Fi ile ilgili sorunlar yaşıyor.

iOS 17 yeni bir sorun yarattı!

Bazı kullanıcılar iPhone 15 veya iOS 17’ye yükseltme yaptıklarından beri Wi-Fi sorunları yaşadıklarını söylediler. Kullanıcılara göre, uygulamalar içerik yükleyemiyor ya da bağlantıları çok yavaş. Kullanıcılar iPhone 15 Pro Max’leri Wi-Fi’a bağlandığında olağandışı bir yavaşlık fark ettiğini söyledi.

İlk başta kullanıcılar, sorunun ağ bağlantısında olduğunu düşündü. Ancak daha sonra bunun yalnızca iPhone 15 Pro Max ve M2 iPad Pro‘da olduğunu fark ettiler. Wi-Fi iPhone’da çalışmayı durdurduğunda, Mac’lerini kullanarak aynı ağda internette gezinmeye devam edebiliyorlar.

İnternette yapılan bir araştırma, çoğu yeni iPhone’larda olmak üzere benzer sorunları bildiren daha fazla kullanıcıya ulaştı. Apple Community forumlarındaki bir kullanıcı, iPhone 15 Pro’sunda Wi-Fi bağlantısının periyodik olarak kesildiğini ancak diğer tüm cihazlarda sorunsuz çalıştığını söyledi. X’te ise bir kullanıcı iPhone’u Wi-Fi’ye bağlıyken “sayfaların çok yavaş yüklendiğini” söyledi.

Reddit’te de benzer raporlar var. Bir kullanıcı Wi-Fi kanal aralığını 20 MHz, 40 MHz veya 80 MHz olarak ayarlamanın sorunları çözdüğünü iddia ediyor. Başka bir kullanıcı ise aynı gönderide “Bağlandım ama zaman zaman iPhone’um hiç veri almıyor, bu yüzden uçuş moduna alıp tekrar kapattım ve tekrar çalışıyor” dedi.

Bunun yaygın bir sorun mu olduğu yoksa sadece az sayıda kullanıcıyı mı etkilediğini hala bilmiyoruz. Apple ise, iPhone kullanıcılarını etkileyen Wi-Fi sorunları olduğunu henüz kabul etmedi ya da reddetti. Umarız bu sorunlar bir iOS güncellemesiyle giderilebilecek bir yazılım hatasından kaynaklanıyordur. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Benzer sorunlar yaşadınız mı? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz