Ana Sayfa Apple Apple üzdü! Mac satışları yerlere düşmüştü!

Apple üzdü! Mac satışları yerlere düşmüştü!

0
macbook

Mac serisi, uzun süredir kullanıcıları tarafından sevilerek takip edildi. Pandemi yaşandığında tüm teknoloji firmaları sorun çekmişti. Fakat raporlar son yıllarda da bir düşüş göstermekte. İşte nedeni!

Mac satışları yıldan yıla düşüş gösteriyor!

Bir pazar analiz firmasına göre Apple, 2023’ün üçüncü çeyreğinde 7,2 milyon Mac sevk etti. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 23’lük bir düşüş anlamına geliyor. Pandeminin bitişine rağmen Mac satışları aynı seyirde görünüyor. COVID-19 salgınının küresel bilgisayar pazarını kötü etkilemişti. Bilgisayarlara olan talep artarken aynı zamanda bu ürünleri üretme kabiliyeti de azalmıştı.

Apple için sorunlar 2022’de de devam etti. Yılın ilk yarısının büyük bölümünde Mac’lere yönelik talebi karşılayamadı. Bu üretim zorlukları giderildikten sonra, şirket Mac sevkiyatlarında büyük bir artış yaşadı. Bu da 2022’de Apple için harikaydı, ancak 2023’ün 3. çeyreğinin kötü görünmesine neden oldu.

Piyasa analistleri, “Apple’ın büyük düşüşü, şirketin üçüncü çeyrekte COVID ile ilgili üretim duraklamasından kurtulması nedeniyle yıldan yıla yapılan olumsuz karşılaştırmaların bir sonucuydu” dedi.

Daha faydalı bir karşılaştırma için daha geriye bakalım ve 2022’yi göz ardı edelim. Son çeyrekte Mac sevkiyatları toplamda 7,2 milyondu, bu da 2021’in üçüncü çeyreğinde sevk edilen sayıyla hemen hemen aynı. Ve bu toplam, 2020’nin aynı çeyreğindeki 7,0 milyon sevkiyattan biraz daha fazla. Dolayısıyla, 2022’deki dalgalanma bir aykırı değer olarak göz ardı edildiği sürece sevkiyatlar son birkaç yılda sabit kaldı.

Apple’ın aksine, Windows bilgisayar üreticilerinin sevkiyatları düşüyor. Adil olmak adına, 2023’ü 2021 ile karşılaştırmaya devam edelim.

Verilere göre, 2021’in 3. çeyreğinde, pandeminin ortasında, Lenovo sevkiyatları 20,1 milyona ulaştı. En son çeyrekte ise 16,0 milyona düştü – yüzde 20’lik bir düşüş. HP’nin 3. çeyrekteki sevkiyatı, 2020’nin aynı çeyreğine göre yüzde 27 düşüşle 13,5 milyon oldu. Dell’inki ise aynı dönemde yüzde 15 azaldı. Karşılaştırma yapmak gerekirse, 2023’ün 3. çeyreği ile 2020’nin 3. çeyreği karşılaştırıldığında Mac sevkiyatları %3 arttı.

Pandeminin sonuçlarının hala teknoloji şirketlerini etkilediği görülmekte. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz