Ana Sayfa Apple Google Apple için yıllık 20 milyar dolar harcıyor!

Google Apple için yıllık 20 milyar dolar harcıyor!

0
google-apple

Apple ve Google’ın, Google’ın Apple’ın iOS cihazlarında varsayılan arama motoru olarak konumlanmasını sağlayan önemli bir parasal anlaşmaya sahip olduğu yaygın olarak biliniyor, ancak her iki şirket de söz konusu miktarları açıklamıyor. 2021 yılında bir mali danışman , Google’ın statükoyu korumak için Apple’a yılda 10 milyar dolar kadar ödeme yaptığını öne sürmüştü. Ancak, yeni bir yatırımcı notunda analist, Google Apple anlaşması için yapılan ödemenin şu anda 18 milyar ila 20 milyar dolar arasında olduğunu iddia ediyor.

Google Apple için şimdiye kadar milyarlar harcadı!

ABD hükümetinin Google’a karşı devam eden rekabet davasının Apple için olası etkilerini değerlendiren bir rapor yayınlandı; Adalet Bakanlığı, Google Apple Bilgi Hizmetleri Anlaşmasını (ISA) bir arama motoru tekeline sahip olduğunun kanıtı olarak değerlendiriyor.

Rapora göre Google, trafik edinme maliyetleri (TAC) kapsamında toplam reklam gelirinin yüzde 22’sini ödüyor ve Apple’ın muhtemelen bunun yaklaşık yüzde 40’ını aldığını tahmin ediliyor. Bu rapor rakamlarını, Apple’ın kamuya açık dosyalarının yanı sıra Google’ın trafik edinme maliyetlerinin aşağıdan yukarıya analizine dayandırıyor. Adalet Bakanlığı duruşmada, Apple’ın Google ile ISA’dan yaklaşık 10 milyar dolar aldığını düşündüğünü, ancak bu bilginin dış kaynaklardan geldiğini söyledi.

Geçtiğimiz ay, Microsoft’un Bing arama motorunu Apple’a satmayı düşündüğü ortaya çıktı. Bu satın alma gerçekleşmiş olsaydı, Bing Apple cihazlarında varsayılan arama motoru olarak Google’ın yerini alacaktı.

Uzmanlar, Google’ın davayı kaybetme ihtimali olduğunu ve bunun da Apple’ın on yıldır yürürlükte olan kazançlı anlaşmasını önemli ölçüde tehlikeye atacağını söylüyor. Ancak davada önümüzdeki yıldan önce bir karar çıkması beklenmiyor ve uzun temyiz süreci nedeniyle yargılamanın uzaması da muhtemel.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz