Ana Sayfa Apple iOS 16.7.1 bir güvenlik sorununu çözdü!

iOS 16.7.1 bir güvenlik sorununu çözdü!

0
iOS 16

iOS 16.7.1, Apple’ın iPhone işletim sisteminin eski sürümündeki ciddi bir güvenlik sorunuyla başa çıkmak için Salı günü piyasaya sürüldü. Henüz iOS 17’ye geçiş yapmamış iPhone kullanıcıları için çıkarılan sürümün iPad’ler için de bir iPadOS sürümü bulunuyor.

iOS 16.7.1 önemli bir sürüm!

iOS 17, son beş yılda üretilen tüm iPhone’lar için Eylül ayında piyasaya sürüldü. Ancak alınan veriler, önemli sayıda iPhone’un hala iOS 16’nın bir sürümünü kullandığını gösteriyor. Yeni yayınlanan güvenlik yaması, iOS 17’ye yükseltme yapmak istemeyen bu gruptaki cihazlar için hazırlandı.

iOS 16.7.1 bir yama çünkü bir güvenlik açığını kapatmanın dışında yeni bir özellik içermiyor. Açık işletim sisteminin çekirdeğinde yer alıyor ve şirket tarafından yapılan bir uyarıda “Apple, bu sorunun iOS 16.6’dan önceki iOS sürümlerinde aktif olarak kullanılmış olabileceğine dair bir rapordan haberdardır” deniliyor. Daha az kritik olan ikinci bir güvenlik sorunu da ele alındı. iPadOS 16.7.1 de aynı güvenlik düzeltmelerini içeriyor. Bu, son zamanlarda Apple’dan gelen iOS 16 için bir dizi güvenlik yamasının sonuncusu. Buna iOS 16.7, iOS 16.6.1, iOS 16.6 ve iOS 16.5.1 de dahil.

Yama nasıl yapılıyor?

iPhone veya iPad kullanıcıları, Ayarlar uygulamasını açıp Genel -> Yazılım Güncelleme bölümüne giderek iOS 16.7.1 veya iPadOS 16.7.1’i kablosuz güncelleme yoluyla yükleyebilirler. Alternatif olarak, yeni sürümü yüklemek için cihazı bir Mac’e veya iTunes çalıştıran bir PC’ye bağlayabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz