Ana Sayfa Apple Apple heyecanlandırdı! iOS 17.1 yepyeni bir özellik getirecek!

Apple heyecanlandırdı! iOS 17.1 yepyeni bir özellik getirecek!

0
iOS 17.1

Bilindiği üzere Apple, ısınma sorunun ardından iOS 17 sürümünü yayınladı. iOS 17.1 ise yepyeni bir özellik getirecek ve bu sayede Action Button yepyeni bir potansiyel kazanacak. iPhone 15 kullanıcıları ise heyecanlı bir bekleyiş içinde.

Action Button iOS 17.1 ile potansiyeline ulaşacak!

Apple, yakında yayınlanacak iOS 17.1 ile iPhone 15 Pro’daki Action Button davranışını değiştirecek. Değişiklik, yanlışlıkla tuşa basıldığında kameranın veya el fenerinin tetiklenmesini önleyecek. Özelleştirilebilir Action Button, iPhone 15 Pro serisinin en önemli özelliklerinden biri.

Apple, kamera uygulamasını açmak, sesli not kaydetmek, Odak modunu değiştirmek, el fenerini etkinleştirmek ve daha fazlası için Action Button’ı özelleştirmenize olanak tanıyor. Ancak, telefon cebinizdeyken bu özelliklerin çoğunu etkinleştirmek mantıklı olmayacaktır. Ayrıca iPhone 15 Pro‘nun Eylem Düğmesine cebinizdeyken yanlışlıkla uzun basmanız da mümkün.

Bunu önlemek için Apple, iOS 17.1’de cep algılama benzeri bir özellik ekleyecek. Bu özellik, iPhone 15 Pro cebinizdeyken Action Button’a basıldığında kameranın, el fenerinin ya da mantıklı olmayan başka bir eylemin etkinleştirilmemesini sağlayacak.

Kısıtlamalar yalnızca yanlışlıkla tetiklendiğinde telefonunuzun pilini tüketebilecek eylemler için geçerli. Yani, iPhone 15 Pro’nuzun Eylem Düğmesi sessiz moda geçmek veya bir kısayolu tetiklemek için ayarlanmışsa, bunlar yine de çalışacak. iOS 17.1 beta 3 çalıştıran iPhone 15 Pro’nuzda bu değişikliği şimdiden test edebilirsiniz. İşletim sisteminin genel sürümü, Ekim ayı sonunda yayınlanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz