Ana Sayfa Apple iOS 17.0.3 yeni iPhone 15 Pro telefonunuzu yavaşlatıyor mu?

iOS 17.0.3 yeni iPhone 15 Pro telefonunuzu yavaşlatıyor mu?

0
iOS 17.0.3

iPhone 15 Pro modellerini etkileyen aşırı ısınma sorunlarıyla ilgili birçok şikayetin ardından Apple, bu sorunları gidermek için Çarşamba günü iOS 17.0.3 güncellemesini yayınladı. Şirkete göre, aşırı ısınma donanım veya tasarım kusurlarından değil, yazılımdan kaynaklanıyordu. Apple ayrıca güncelleme ile A17 Pro çipinin performansını düşürmeyeceğini söyledi. Peki bu doğru mu?

Telefonunuz yavaşlıyor mu?

Şirket, iPhone’un ilk kurulumunda, bir yedekten geri yüklenirken, kablosuz olarak şarj edilirken normalden daha fazla ısınmasının normal olduğunu savundu. Ancak şirket geçtiğimiz hafta sonu iOS 17’deki bir yazılım sorununun iPhone 15 modellerinin anormal derecede yüksek sıcaklıklarda çalışmasına neden olduğunu kabul etti.

iPhone 15 Pro çıktığında, iOS 17.0.1 ve iOS 17.0.2 çalıştıran yeni cihazla elde edilen sonuçları bunlardı:

  • Tek çekirdek skoru: 2914
  • Çoklu çekirdek puanı: 7199

Karşılaştırma testlerinin, cihazın mevcut sıcaklığı ve hatta pil seviyesi gibi birçok koşula bağlı olarak değişebileceğini belirtmek gerek. iOS, pili korumak için pil azaldığında performansı düşürme eğiliminde. Bu nedenle testleri aynı cihazda tekrar çalıştırdıktan sonra aynı sonuçları elde etmek neredeyse imkansız.

Bunu dikkate alarak, iOS 17.0.3 iPhone 15 Pro Max’e yüklendikten hemen sonra yapılan bir testin sonuçları ise şu şekilde:

  • Tek çekirdek puanı: 2875
  • Çoklu çekirdek puanı: 7006

Küçük bir düşüş vardı, ancak beklenmedik bir şey değildi. iOS 17.0.2 çalıştıran iPhone’lardan benzer sonuçları kolayca bulabilirdik. Güncellemeyi yükledikten sonra iPhone’un soğuması için iki saat beklendi ve testler tekrar yapıldı. İşte sonuçlar:

  • Tek çekirdek skoru: 2941
  • Çoklu çekirdek puanı: 7523

Görüldüğü gibi, sonuçlar iOS 17.0.3’ten önceki sürümlerle yapılan bazı testlerden bile daha iyiydi. Peki, bundan ne sonuç çıkarıyoruz? Güncelleme büyük olasılıkla iPhone 15 Pro’nun performansını etkilemedi.Apple ayrıca Instagram ve Uber gibi bazı uygulamaların iPhone’un ısınmasına neden olabileceğini ve durumu ele almak için geliştiricilerle birlikte çalıştığını söyledi. Ancak bu durum, bu uygulamaların yüklü olmadığı pek çok kullanıcının iPhone 15 Pro ile aşırı ısınma sorunları yaşadığı gerçeğini ortadan kaldırmıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz