Ana Sayfa Apple Apple TV hakkında yeni söylentiler!

Apple TV hakkında yeni söylentiler!

0
Apple TV

Apple TV, Apple tarafından geliştirilen ve pazarlanan bir dijital medya oynatıcı ve mikro konsol. Video ve ses gibi alınan medya verilerini bir televizyon setine veya harici ekrana gönderen küçük bir ağ cihazı donanımı. Şimdi ise 2024 yılında gelecek yenilikler hakkında oldukça fazla söylentiyle karşımızda.

Apple TV: 2024 yılında bizi ne bekliyor?

Apple, 4K Apple TV’nin yeni bir versiyonu üzerinde çalışıyor ve söylentiler, mevcut modelin piyasaya sürülmesinden iki yıl sonra, 2024 gibi kısa bir süre içinde piyasaya sürülebileceğini gösteriyor. Apple, Apple TV’nin tasarımını birkaç yıldır fazla değiştirmedi ve bu 2024’te de değişmeyecek. Tasarım faktöründe herhangi bir güncelleme beklemiyoruz. Mevcut Apple TV modeliyle aynı inceltilmiş siyah plastik gövdeyi kullanmaya devam etmesi bekleniyor.

Mevcut Apple TV 4K, iPhone 13 serisinde bulunan A15 Bionic çipe sahip ve 2024 Apple TV için yeni bir A serisi çip bekliyoruz. Apple, çipleri yalnızca Apple TV için tasarlamıyor, bu nedenle yeni nesil modelin iPhone 14 Pro modelleri ve iPhone 15 modellerindeki aynı A16 çipi kullanması muhtemel.

TV’nin 4K’nın iPhone 15 Pro modellerinde kullanılan A17 Pro çipe sahip olma ihtimali de var. Zira bu çip Apple TV’ye konsol kalitesinde oyun oynama kabiliyeti kazandıracak.Bu söylenti uzun yıllardır mevcut. A17 Pro, Apple’ın ilk 3 nanometrelik çipi ve ilk kez donanım hızlandırmalı ışın izlemeyi destekleyerek oyunların daha gerçekçi grafiklere sahip olmasını sağlayan 6 çekirdekli bir GPU içeriyor.

Resident Evil 4 ve Death Stranding gibi birçok konsol oyunu A17 Pro çip sayesinde iPhone 15 Pro’ya gelecek. Aynı zamanda, özellikle Apple’ın daha düşük bir fiyat hedeflediğine dair söylentiler var. A17 Pro çipinin Apple’ın, Apple TV’ye dahil etmesi için çok pahalı olabileceğini belirtmek gerek.

Apple’ın yeni nesil Apple TV’ye yeni, daha modern Wi-Fi protokolleri getirmesi mantıklı olabilir. Ancak bu konudaki söylentileri henüz duymadık. Mevcut iPhone 15 Pro modelleri Wi-Fi 6E’yi destekliyor ve söylentiler Apple’ın önümüzdeki yıl iPhone için Wi-Fi 7’yi benimseyeceğini gösteriyor. Mevcut Apple TV 4K modelleri Wi-Fi 6’yı destekliyor, ancak bunu en azından Wi-Fi 6E ile yükseltmek, Apple TV’nin gelişmiş akış ve içerik indirme hızları için daha hızlı 6GHz bandından yararlanmasını sağlayabilir.

Apple hem yalnızca Wi-Fi Apple TV 4K hem de Wi-Fi + Ethernet modeli sunuyor ve bu yeni nesil modelde de devam edebilir. Bir sonraki Apple TV’nin Bluetooth 5.3’ü benimsediğini de görebiliriz. Apple’ın bir sonraki Apple TV’yi 2024’ün ilk yarısında piyasaya sürmeyi planladığı söyleniyor. Bu da muhtemelen Mart veya Nisan civarında bir bahar etkinliğinde piyasaya sürüleceğini gösteriyor. Apple geçmişte 4K modellerini Eylül 2017, Mayıs 2021 ve Kasım 2022’de tanıtmıştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz