Ana Sayfa Apple Apple Vision Pro daha ucuz seçeneğiyle karşımızda!

Apple Vision Pro daha ucuz seçeneğiyle karşımızda!

0
vision pro

Apple Vision Pro uzun süredir heyecanla takip edilen bir karma gerçeklik gözlüğü. Fiyatı ise 3500 dolar olarak belirlenmişti. Oldukça pahalı olan gözlüğe fiyatı dolayısıyla erişim imkanı fazla yoktu. Şimdi ise Apple, daha ucuz bir seçenek ve daha farklı bir dizaynla karşımızda.

Düşük maliyetli Apple Vision Pro nasıl olacak?

Apple Vision Pro’nun daha ucuz bir versiyonu, harici ekranın kaldırılması ve çipin düşürülmesiyle maliyetleri azaltacak.
Apple Vision Pro çığır açan bir karma gerçeklik başlığı, ancak aynı zamanda 3.500 dolarla çoğu tüketici için çok pahalı. Apple’ın tüketici pazarına yönelik daha ucuz bir varyantla geldiği düşünülüyor. Apple hala cihazı üretmenin toplam maliyetini azaltmanın yolları üzerinde çalışıyor.

Şirket içi görüşmelerin ardından, daha bütçe dostu tüketici cihazının fiyatının 1.500 ila 2.500 dolar arasında olabileceği belirtildi. Bu fiyata ulaşmak için Apple’ın donanımı önemli ölçüde kırpması gerekiyor.

Bu değişikliklerin daha önce Mac sınıfı bir çip yerine bir iPhone işlemcisinin kullanılmasının yanı sıra gözler için daha düşük çözünürlüklü ekranları da içereceği düşünülüyordu. Şimdi ise Apple, dışarıdan görülebilen ekrandan tamamen kurtulmak isteyebilir.

EyeSight özelliği, kullanıcının gözlerinin bir temsilini dış dünyaya göstererek başkalarının kullanıcının “nereye baktığını” görmesini ve başlığın kullanımında bir sosyallik seviyesinin korunmasını sağlıyordu. Ekranın kaldırılmasıyla bu temel özellik tamamen ortadan kalkacak.

Ekranın kaldırılmasının yanı sıra, donanımda yapılacak bir değişiklikle dışarıya bakan kamera ve sensörlerden birkaçı da kaldırılabilir. Daha ucuz kulaklık, Apple’ın üzerinde çalıştığı tek ürün değil. İkinci nesil bir Apple Vision Pro da geliştiriliyor. Ancak konfor için daha hafif ve daha küçük hale getirmek gibi birkaç değişiklik yapılacak.

Apple ayrıca ilk nesil donanımda olduğu gibi Zeiss’in lens eklerini kullanmak yerine reçeteli lensleri doğrudan içine dahil ederek tasarımı basitleştirebilir. Apple’ın “gelecek yılın başlarında” piyasaya sürüleceğine ilişkin mesajında bir değişiklik yok. Bu, Apple’ın Apple Vision Pro’yu çıkarıp tüketicilere sunması için kendisine Nisan ayına kadar süre tanıdığı anlamına geliyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsuuz? Daha ucuz olsaydı başlığı satın alır mıydınız? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz