Ana Sayfa Apple Yeni iMac bu ay gelecek mi?

Yeni iMac bu ay gelecek mi?

0
iMac tüm renkler

Bu yazın başlarında, iPhone 15 lansmanı öncesinde X’te renk uyumlu USB-C kablolarının birkaç görüntüsünü gördük. Bazı kullanıcılar bu kabloların iPhone 15 serisi için olabileceğini çünkü en yeni akıllı telefonların şarj, video/ses çıkışı ve veri aktarımı için USB-C özelliğine sahip olduğunu belirtti. Ancak, Apple’ın gönderdiği tüm iPhone 15 modelleri kutuda standart USB-C kablosuyla birlikte geldiği için bu iddiaların yanlış olduğu ortaya çıktı. Acaba yeni iMac için mi?

Yeni iMac Bu Ay M2 ve M2 Pro ile Gelebilir

Apple, 24 inç iMac’in gümüş, pembe, turuncu, sarı, yeşil, mavi ve mor olmak üzere sunduğu yedi rengin her biri için renk uyumlu Magic aksesuarlarını, renk uyumlu bir Lightning kablosuyla birlikte sunuyor. Artık iPhone 15 modelleri, AirPods Pro 2 ve Siri Remote, Lightning’den USB-C’ye geçti. Bu Magic Aksesuarların da şarj için USB-C’ye geçmesi anlamına gelebilir.

İkinci olarak, bir sonraki iMac’in yeni nesil M3 çipe sahip olması daha önce bekleniyordu. Ancak önümüzdeki yıla kadar bu çipe sahip yeni bir Mac modeli görmeyeceğiz. Ayrıca, Apple’ın iPad Air’i M1 çipe sahip olacak şekilde güncellemesinin üzerinden yaklaşık 18 ay geçti ve Apple iPad Air/Pro’yu genellikle 18 aylık bir döngüde güncelliyor.

Güncelleme döngüsünün sonuna yaklaştığına göre, Apple’ın iPad Air’i M2 çipe sahip olacak şekilde güncellemesi de muhtemel. Bu aynı zamanda Apple’ın iMac’i de M2 çip ile güncellemesine olanak sağlayacaktır. Apple’ın Nisan 2021 etkinliğine geri dönecek olursak, Apple hem iMac hem de iPad Pro’yu aynı anda M1 çip ile duyurmuştu. Bu nedenle Apple tüm cihazlarını M1 serisinden M2 serisine taşımak istediği için tarihin her iki cihaz için de tekerrür ettiğini görebiliriz.

Söylentilere göre, Apple’ın son modelleri için takas kabul etmeye başlayacağına dair dahili bir not elde etti ki bu da genellikle yeni iMac modelinin yakında olabileceğine işaret ediyor. Şu anda, iMac hariç serideki tüm Mac’ler M2 serisi çip ile güncellendi, bu da iMac’i güncelleme için en olası aday haline getiriyor.

Yeni iMac için beklenen özelliklerden bahsedelim. Bu bilgisayarın daha fazla Thunderbolt 4 bağlantı noktası, Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.3 desteği ve en önemlisi hem M2 hem de M2 Pro çip seçeneklerine sahip olması bekleniyor. İlk kez bir iMac’te Pro M serisi bir çip göreceğiz. Neden daha güçlü bir çip bekliyoruz?

Kasım 2020’de Apple, Apple Silicon’lu Mac’lerinin ilkini tanıttı. Bunlarla birlikte M1 çipli Mac mini de vardı. Bu makinenin bir dezavantajı, iki Thunderbolt bağlantı noktasına sahip olmasıydı çünkü M1 çipi, bu bağlantı noktalarının her ikisini de çalıştırmak için yalnızca bir Thunderbolt denetleyicisine sahipti.

Apple, üst düzey Intel tabanlı modeli, bu makinede birden fazla denetleyiciye sahip dört Thunderbolt 4 bağlantı noktası olduğu için kullanmaya devam etti. İki Thunderbolt denetleyicisine sahip M1 Pro ise Ekim 2021’e kadar tanıtılmayacaktı. Apple Haziran 2022’de M2 çipini tanıttığında, M1 Pro birkaç aydır piyasada olduğu için Apple Mac mini’yi güncellemedi ve Apple bir sonraki M2 Pro çipi hazır olana kadar beklemek istedi.

Böylece Mac mini bu yılın başlarında hem M2 hem de M2 Pro çip seçeneklerini aynı anda sunacak şekilde güncellenecekti. M2 Pro (ve ondan önceki M1 Pro) artık iki Thunderbolt denetleyicisine sahip olduğundan, M2 Pro çipli üst düzey Mac mini nihayet dört Thunderbolt bağlantı noktasıyla donatıldı ve Intel tabanlı Mac mini seriden çıkarıldı.

Apple’ın şu anda 24 inç iMac için biri iki USB-C portlu, diğeri dört USB-C portlu olmak üzere iki çeşidi bulunuyor. İki USB-C bağlantı noktasına sahip olan model, bu bağlantı noktalarının her ikisinde de Thunderbolt’u destekliyor; ancak dört bağlantı noktalı modelde, USB-C bağlantı noktalarından ikisi Thunderbolt destekli, ancak diğer ikisi yalnızca USB 3 Gen 2 hızlarını (10 Gbps’ye kadar) destekleyen USB-C bağlantı noktaları.

Apple’ın şu anda 24 inç iMac için biri iki USB-C portlu, diğeri dört USB-C portlu olmak üzere iki çeşidi bulunuyor. İki USB-C bağlantı noktasına sahip olan model, bu bağlantı noktalarının her ikisinde de Thunderbolt’u destekliyor. Ancak dört bağlantı noktalı modelde, USB-C bağlantı noktalarından ikisi Thunderbolt destekli, diğer ikisi ise yalnızca USB 3 Gen 2 hızlarını (10 Gbps’ye kadar) destekleyen USB-C bağlantı noktaları.

Bu modellerin her ikisi de M1 çipine sahip olduğundan, daha önce de belirtildiği gibi, M1 çipi yalnızca bir Thunderbolt denetleyicisine sahip, bu nedenle herhangi bir modeli seçerseniz aslında iki Thunderbolt bağlantı noktasına sahip olacaksınız. M2 Pro çipin eklenmesi ise yeni iMac modeli için bu sorunu çözecek.

M2 Pro yongası iki Thunderbolt bağlantı noktasına sahip olduğundan, bu, üst düzey modeldeki USB-C bağlantı noktalarının dördünün de nihayet Thunderbolt özellikli olacağı anlamına gelecek. Bu da iMac’in Apple’ın Mac mini için sunduklarını takip edeceği anlamına geliyor.

Yani hem Mac mini hem de iMac’in iki Thunderbolt bağlantı noktasına sahip bir M2 modeli ve hem Mac mini hem de iMac’in dört Thunderbolt bağlantı noktasına sahip bir M2 Pro modeli olacak. Buna ek olarak M2 Pro, daha gelişmiş bilgisayar/grafik ihtiyaçları için daha fazla bellek/depolamanın yanı sıra daha fazla CPU/GPU çekirdeği de dahil olmak üzere üst düzey model için çeşitli yapılandırma seçenekleri sunacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz