Ana Sayfa Apple Katlanabilir iPad modeli mi geliyor?

Katlanabilir iPad modeli mi geliyor?

0
iPad fold

Apple’ın tedarik zincirinden gelen söylentiler, katlanabilir bir iPad’in “yoğun geliştirme” aşamasında olduğunu ve şirketin bunu 2024’ün sonlarında veya 2025’in başlarında duyurabileceğini iddia ediyor. Apple’ın uzun zamandır katlanabilir iPad üzerinde çalıştığı ve giderek daha gelişmiş tasarımlar için patent başvurusunda bulunduğu bildiriliyor.

Katlanabilir iPad nasıl olacak?

Görünüşe göre Apple dört yıldır katlanabilir ürünler üzerinde çalışıyor. Ayrıca bu süre içinde sürekli tasarım değişiklikleri yaparak katlanabilir bir iPhone üzerinde çalışmadan önce katlanabilir bir iPad çıkarmayı planlıyor. Apple iPad’e odaklanmayı seçti çünkü iPad şirketin satışlarının nispeten küçük bir bölümünü oluşturuyor. Bu da potansiyel sorunların daha kolay yönetilebileceği ve daha az etkili olacağı anlamına geliyor.

Şirketin katlanabilir iPad’in tasarımını henüz sonuçlandırmadığı bildirildi. Başlangıçta Apple’ın ürün tasarım ekibi projeye liderlik ediyordu, ancak şimdi bu rolün maliyetleri düşürmek için satın alma departmanına geçtiği söyleniyor. Apple’ın bu aşamadaki ana hedefi, daha uygun maliyetli bir tasarım elde etmek ve cihazda tartışmalı değişiklikleri sağlamak.

Ana sorunlardan birinin cihazın paneli ve menteşeleri olduğu, Apple’ın özellikle ekranın kırışmasından endişe duyduğu söyleniyor. Şirketin, mekanik tasarım çözümleri kullanarak kırışma etkisini azaltan bir ekran sağlamak için Samsung ve LG’ye başvurduğu iddia ediliyor. Apple’ın cihazın menteşesi için yeterli tedarik sağlayabildiği görülüyor. Ancak yine de daha uygun maliyetli ve seri üretimi kolay bir tasarım arayışında. Bu da daha fazla basitleştirme ve parça sayısının azaltılmasını gerektirebilir.

Tedarik zinciri kaynakları Apple’ın katlanabilir bir iPad planlarında ısrarcı olduğunu söylüyor. Şirketin, 2024 yılı sonuna kadar küçük ölçekli üretime başlamayı umduğu iddia ediliyor. Bu küçük ölçekli üretimin ne kadar küçük olacağı belli değil, ancak bunun bir üretim test çalışmasından daha büyük olduğu düşünülüyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz