Ana Sayfa Apple Apple iOS 18 için ChatGPT benzeri bir yapay zeka getirecek!

Apple iOS 18 için ChatGPT benzeri bir yapay zeka getirecek!

0
iOS 18

Apple, yapay zeka teknolojisini iPhone ve iPad’de en erken 2024’ün sonlarında uygulamaya başlamayı planlıyor. Apple’ın 2023 yılında birkaç yüz, gelecek yıl ise çok daha fazla yapay zeka sunucusu kurması bekleniyor. Apple’ın bulut tabanlı yapay zeka ile daha çok cihaz üzerinde veri işlemeyi içeren “uç yapay zeka”yı bir arada sunacağına inanılıyor. Bu ise iOS 18 ile birlikte sunulabilir.

Apple ve yapay zeka teknolojisi bir arada! iOS 18 ile mi gelecek?

Şirket, kişisel verilerin müşteri gizliliğine olan bağlılığıyla uyumlu bir şekilde nasıl kullanılacağını ve işleneceğini düşünüyor. 2024’ün sonunda Apple, iOS 18 ve iPadOS 18’den itibaren yapay zeka özelliklerini kullanıma sunmaya başlayabilir. Ancak bu teknolojiyi nasıl kullanacağı henüz belli değil.

Apple kullanıcıların karmaşık görevleri otomatikleştirmesine olanak sağlamak için Siri’ye büyük dil modelleri eklemeyi planlıyor. Bu özelliğin Kestirmeler uygulamasıyla daha derin bir entegrasyon içereceği düşünülüyor. Bir raporda, bu özelliğin önümüzdeki yıl bir iPhone yazılım güncellemesinde yayınlanmasının beklendiği, dolayısıyla iOS 18’in bir parçası olabileceği belirtildi.

Üretken yapay zeka, geçen yıl OpenAI’nin sorulara ve diğer istemlere yanıt verebilen bir sohbet robotu olan ChatGPT’yi piyasaya sürmesiyle popülerliğini artırdı. Google ve Microsoft da bu yılın başlarında benzer sohbet robotlarını piyasaya sürerek bu alana daha fazla şirketin girmesini sağladı. Sohbet robotları büyük dil modelleri üzerinde eğitilerek bir insan gibi yanıt vermelerini sağlıyor.

Apple jeneratif yapay zeka alanındaki çalışmaları rakiplerinin önemli ölçüde gerisinde. 2024’ün sonundaki zaman diliminin gerçekçi olup olmadığı belirsiz. Teknolojinin 2025 ve sonrasına kadar hazır olmaması mümkün. Bir raporda Apple’ın dahili olarak “Apple GPT” takma adlı “ChatGPT benzeri” bir sohbet robotunu test ettiğini, ancak şirketin üretken yapay zeka araçlarını halka sunmak için henüz “net bir strateji geliştirmediğini” söylendi.

Apple, jeneratif yapay zekaya olan ilgisini açıkça teyit etti ve geçtiğimiz aylarda web sitesinde yayınladığı iş ilanlarında bu teknolojiden bahsetti. Apple CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz ay verdiği bir röportajda “Yıllardır üretken yapay zeka üzerinde çalışıyoruz ve çok fazla araştırma yaptık. Bu konuya gerçekten düşünceli bir şekilde yaklaşacağız ve derinlemesine düşüneceğiz. Çünkü sahip olabileceği iyi olmayan kullanımların, önyargı ve halüsinasyon ve benzeri konularla ilgili sorunların tamamen farkındayız.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz