Ana Sayfa Apple Yeni nesil iPad Pro hakkında tüm söylentiler!

Yeni nesil iPad Pro hakkında tüm söylentiler!

0
iPad Pro

iPad serisinin bu sene gelmeyeceğini söylemiştik. Apple geçtiğimiz günlerde beklenenin aksine yeni nesil iPad yerine USB-C çıkışlı bir Apple Pencil tanıttı. Ancak yeni iPad Pro hakkında oldukça fazla söylenti var. Hepsini sizin için derledik!

Yeni nesil iPad Pro hakkında bilmeniz gereken her şey!

2022 iPad Pro, M2 çip, Apple Pencil hover ve Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 bağlantısı gibi özellik yükseltmelerini ekleyen küçük bir güncellemeydi. iPad Pro bir bütün olarak son yıllarda genellikle nispeten küçük güncellemeler gördü. Ancak söylentiler yeni nesil iPad Pro’nun 2018’den bu yana ürüne yapılan ilk büyük güncelleme olacağını ve “temel değişiklikler” getireceğini gösteriyor.

Yeni nesil iPad Pro modellerinin şu anda 2024 yılının başlarında seri üretime girmesi ve ilkbahar ya da yaz aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yenilenmiş dizayn

iPad Pro, 2018’den bu yana birbirini izleyen dört nesil boyunca aynı tasarımı korudu. Gelecek yıl cihazda yapılacak büyük değişikliklerin tasarım değişikliklerini de içermesi muhtemel. Ancak bunların küçük değişikliklerden mi yoksa tamamen revizyondan mı oluşacağı henüz belli değil. Daha önceki söylentiler, gelecekteki bir iPad Pro modeline cam bir arka yüz gelebileceğini ve bunun ürün için büyük bir tasarım değişikliği olacağını öne sürüyordu. Ancak bunun gelecek yıl gelip gelmeyeceği belli değil.

Geçtiğimiz yıl, 10. nesil iPad, Magic Keyboard kullanırken görüntülü görüşmeler için çok daha doğal bir yerleşim olan yatay ön kamera yönüne sahip ilk iPad modeli oldu. 2021’e kadar uzanan söylentiler, yeniden konumlandırılmış ön kameranın iPad Pro’ya da geleceğini öne sürdü. Aksesuarın kablosuz şarj bileşenleri şu anda kameranın taşınacağı yerde bulunduğundan, böyle bir değişiklik muhtemelen Apple Pencil’ın farklı bir şekilde yerleştirilmesini de gerektirecektir.

M3 çipine sahip

Yeni nesil iPad Pro’nun gelişmiş performans ve verimlilik sunmak için Apple’ın yakında çıkacak M3 çipine sahip olması bekleniyor. M3 yongasının TSMC’nin 3nm düğümü kullanılarak üretilen A17 Pro yongasını temel alması kuvvetle muhtemel. A17 Pro, M2’nin dayandığı çip olan A15 Bionic’e göre %22 daha iyi performans sunuyor.

A17 Pro’nun en önemli özelliklerinden biri, donanım hızlandırmalı ışın izleme özelliğine sahip tamamen yeniden tasarlanmış bir GPU’ya sahip olması. Bu sayede ise oyun deneyimlerini önemli ölçüde geliştiriyor. M3 çipi de muhtemelen aynı teknolojiye sahip olacak ve iPad Pro’nun grafik yeteneklerini önemli ölçüde artıracak.

4TB depolama alanı seçeneği

Geçtiğimiz ay Asya’dan gelen bir söylentiye göre Apple, gelecek yılın OLED iPad Pro modellerini 4TB depolama seçeneğiyle sunacak. iPad Pro, 2021 yılından bu yana 128GB, 256GB, 512GB, 1TB veya 2TB depolama alanıyla sunuluyor. Apple, gelecek OLED iPad Pro modellerinin maksimum depolama alanını 4 TB’a çıkarırsa, beş kapasite kategorisini korumak için muhtemelen temel depolama alanını da 256 GB’a çıkaracak.

Ayrıca iPad Pro RAM’inin depolama kapasitesine göre değişken olduğunu da belirtmek gerek. 128GB, 256GB veya 512GB depolama alanına sahip iPad Pro modelleri 8GB RAM ile gelirken, 1TB veya 2TB depolama alanına sahip iPad Pro modellerinde 16GB RAM bulunuyor. Bunun 4 TB’lık bir iPad Pro’nun 24 GB ya da 32 GB RAM’e sahip olacağı anlamına gelip gelmediği bilinmiyor.

OLED ekran

OLED ekran teknolojisi belki de yeni nesil iPad Pro modellerine gelmesi en çok beklenen yükseltme. Mevcut 11 inçlik model LCD ekrana sahip. 12.9 inçlik model ise mini-LED ekrana sahip. Apple, OLED ekranları Apple Watch ve iPhone’da zaten kullanıyor. Ancak teknolojiyi henüz daha büyük cihazlara getirmedi. OLED ekranlar daha az güç kullanıyor, daha yüksek renk doğruluğuna sahip ve LCD ekranlara göre çok daha iyi ve tutarlı kontrast sağlıyor.

Daha büyük bir ekran

Yeni iPad Pro modellerinde ekran boyutunun 11 inçten 11,1 inçe ve 12,9 inçten 13 inçe yükseltileceği ve bunun ekranın etrafındaki daha ince kenarlıklarla kolaylaştırılacağı da söyleniyor. Bu sayede ekran boyutu artarken cihazın kapladığı alan aynı kalacak. Bu küçük artışların cihaza anlamlı bir işlevsellik katması pek olası değil. Ancak daha modern bir “tüm ekran” görünümü sağlayabilir.

Yeni nesil iPad Pro daha gelişmiş bir kameraya sahip olacak

iPad Pro, 2017’den bu yana ƒ/1.8 diyafram açıklığına sahip aynı 12 megapiksel ana arka kameraya sahip. ƒ/2.4 diyafram açıklığına ve daha parlak True Tone flaşa sahip 12 megapiksel ultra geniş kamera da 2021 iPad Pro’da tanıtıldığından beri aynı kaldı. Yedinci nesil iPad mini gibi ilgili donanıma sahip gelecekteki diğer iPad modelleri için kamera yükseltmeleri söylentileri var. Bu nedenle iPad Pro için de benzer iyileştirmelerin yolda olduğu anlaşılıyor.

Kablosuz şarj seçeneği

2022 yılında Apple’ın kablosuz şarj özelliğini etkinleştirmek için cam arka yüzeye sahip yeni bir iPad Pro’yu test ettiği bildirilmişti. Apple, kırılabilirlik konusundaki endişeler nedeniyle testlerin ardından cam arka tasarımdan vazgeçmiş olabilir. Apple’ın tasarım planlarını bilen kaynaklara dayandırılan haberde, Apple’ın iPad Pro prototiplerini camdan yapılmış daha büyük bir Apple logosuyla geliştirdiği ve bu sayede kablosuz şarj özelliğinin devam edeceği iddia edildi.

Prototiplerden birinin, kazara hasarı önlemek için iPhone’dakinden daha güçlü mıknatıslara sahip MagSafe özelliğine sahip olduğu ve ayrıca iPhone’daki MagSafe’e kıyasla daha yüksek kablosuz şarj hızlarını desteklediği söylendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz