Ana Sayfa Apple Apple hisseleri 2022 senesinden beri en korkunç düşüşte!

Apple hisseleri 2022 senesinden beri en korkunç düşüşte!

0
apple

Apple son altı ticaret döneminde yaklaşık 122 milyar dolar – Qualcomm’un tüm piyasa değerinden daha fazla – kaybetti. Apple hisseleri Ocak 2022’den bu yana en uzun kayıp dönemini yaşıyor. Bugün yüzde 1,47 daha düşen hisse senedi, son altı dönemde yaklaşık yüzde 4 değer kaybetti.

Apple hisseleri neden düşüyor?

Apple hisseleri yüzde 1,47 düşüşle 172,88 dolardan kapandı. Bu kayıp, Ocak 2022’den bu yana görülen en uzun kayıp serisi. Birkaç faktör bu hafta hisselerin düşmesine neden oldu. Veriler, çoğu coğrafyada iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerine yönelik talebin bir yıl öncesine kıyasla istikrarlı olduğunu göstermeye devam ediyor. Ancak alt modellerin teslim sürelerinde bu hafta büyük daralmalar görüldü.

iPhone’un 30 ülkede bulunabilirliğini takip eden verilere göre, iPhone 15 Pro modeli için bekleme süreleri geçen yıla kıyasla ortalama beş gün kısaldı. Çin’de tatil sezonu ve Bekarlar Gününün yaklaşması akıllı telefon talebi için önemli faktörler.Ancak makro ortam ve Huawei’nin Mate60 modelinin Çin’deki rekabet ortamı göz önüne alındığında iPhone’lar için yukarı yönlü beklentiler biraz sınırlı.

iPhone satışları Apple için çok önemli. Şirketin 2022 yılında elde ettiği toplam 394,3 milyar dolarlık gelirin 205,5 milyar dolarını telefon sağladı. Şirketin ürün satışlarından elde ettiği gelir, 1 Temmuz’da sona eren üçüncü çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 düştü. Şirket bu düşüşü döviz kurlarına ve dengesiz ekonomik ortama bağladı.

Yükselen devlet tahvil faizi, birçok teknoloji şirketi de dahil olmak üzere büyüme hisselerine de zarar verdi. Bu ise yıllar sonra beklenen kazançların mevcut, indirgenmiş değerini düşürdü. Apple, 2 Kasım’da kapanış sonrasında dördüncü çeyrek kazançlarını açıklayacak. Yatırımcılar, yönetimin iPhone talebi hakkında bilgi vermesini bekliyor olacak. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz