Ana Sayfa iPhone 16 serisi iPhone 16 bekleyenlere kötü haber: Fiyatlar artıyor!

iPhone 16 bekleyenlere kötü haber: Fiyatlar artıyor!

1

Apple, geçtiğimiz aylarda yılın en beklenen akıllı telefonları arasında yer alan iPhone 15 serisini tanıttı. Yeni modeller, özellikleriyle birlikte fiyatları ile de oldukça dikkat çekti. Son gelişmelere göre ise Apple, maliyetler nedeniyle iPhone 16 serisini zamlı şekilde piyasaya sürebilir. İşte ayrıntılar…

iPhone 16 serisi daha pahalı olacak! Peki neden?

Geçtiğimiz günlerde iPhone 15 serisinin üretim maliyeti ortaya çıktı. Buna göre iPhone 15 Pro Max’in maliyetinin geçtiğimiz yıl çıkış yapan iPhone 14 Pro Max’e göre yüzde 12 artışla 558 dolar olduğu hesaplandı.

iPhone 16 serisi daha pahalı olacak! Peki neden?

iPhone 15 Pro yüzde 8 oranında artışla 523 dolar, iPhone 15 Plus yüzde 10’luk artışla 442 dolar iken, standart model olan iPhone 15’in maliyeti ise yüzde 16 seviyesinde artışla 423 dolar olarak hesaplandı. Apple ise maliyet arttığı için kâr oranı düşmesine rağmen fiyatlara zam yapmadı.

İlginizi Çekebilir – iPhone 16 A18 işlemcisiyle mi gelecek?

Bilindiği üzere Apple, her yıl çıkardığı yeni iPhone modellerini çoğu zaman aynı fiyattan piyasaya sürüyor ve bir önceki yıl tanıttığı telefonların fiyatlarında indirim yapıyor. Tabii bu hiç zam yapılmadığı anlamına geliyor.

Yani her sene mutlaka “iPhone fiyatları bu sene zamlanacak mı?” şeklinde söylentiler ortada dolaşıyor. Bu iddialar iPhone 15 serisi için gerçekleşmese de 2024 yılında tanıtılacak iPhone 16 serisi için gündeme geldi.

iPhone 16 serisi daha pahalı olacak! Peki neden?

Tokyo merkezli araştırma şirketi Fomalhaut Techno Solutions ve Nikkei, Apple’ın artan üretim maliyetlerine karşı zam yapmadığı taktirde kâr oranlarının daha da düşeceğini ortaya koydu.

Bu doğrultuda Apple, raporda da söylendiği gibi kârının düşmemesi için iPhone 16 serisi ile fiyatlara zam yapabilir. Elbette bunun mantık çerçevesinde bir beklenti olduğunu belirtmek gerekiyor. Yani sürpriz bir şekilde zam da olmayabilir.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? iPhone 16 serisinden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Daha ön sipariş İphone15 ler dağıtılmadı. İphone16 bekleyenlere haber mi yapıyorsunuz ? Borsa brokerı mısınız siz ? Teknolojiden haber verin yeter.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz