Ana Sayfa Apple Vision Pro yeni pskiyatrınız olabilir!

Vision Pro yeni pskiyatrınız olabilir!

0
vision pro

Yeni bir rapor, Apple’ın dahili olarak Apple Vision Pro’nun zihinsel sağlık sorunlarının belirtilerini nasıl tespit edebileceğini ve tedaviye nasıl yardımcı olabileceğini tartıştığını iddia ediyor. Apple’ın Vision Pro için açıkladığından daha fazla kullanım planı olduğu ve cerrahların operasyonlar sırasında hayati verileri görmesi gibi sağlık olasılıkları olduğu söyleniyor.

Vision Pro için yeni özelliklere sahip olacak!

Apple çalışanları ayrıca teknolojinin ruh sağlığına yardımcı olmak için çok daha özgün bir kullanımı üzerinde çalışıyorlar. Önemli bir yayın, Vision Pro’nun depresyon, anksiyete veya daha fazlasını tespit etmek için kullanıcının yüz ifadelerini ölçebileceğini söylüyor. Kaynaklardan birine göre kulaklık, kullanıcının duygularını iyileştirebilecek görüntüler gösterebilir ve ses çalabilir.

Apple’ın Vision Products Group’un lideri Mike Rockwell’in de aralarında bulunduğu Apple personelinin bu fikir üzerinde önemli ölçüde zaman harcadığı bildiriliyor. Ayrıca, bu tür olası işlevleri keşfetmek için açıkça sağlık uzmanlarını işe aldıkları da söyleniyor. Son birkaç yıldır Vision Pro üzerinde çalışan birçok kişinin bu tür ruh sağlığı fikirlerini kapsamlı bir şekilde araştırdıkları söyleniyor.

Temel konsept ise, Vision Pro’nun kameralarını ve göz izleme özelliklerini kullanarak kullanıcının duygulanımını ölçmek. “Duygulanım”, bir kişinin sahip olduğu ve vücudumuzun gösterdiği duyguları ve ruh hallerini kapsayan bir psikoloji terimi. Raporda Apple’ın araştırmanın neresinde durduğu ya da Vision Pro’nun daha sonraki yinelemeleriyle gelebilecek bazı faydalar olup olmadığı net değil.

Apple, Vision Pro’nun 2024 yılının başlarında piyasaya sürüleceğini söylüyor. Son olarak, ürünle ilgili personel eğitiminin yılın ilk aylarında başlayacağı bildirilmişti. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz