Ana Sayfa Apple Apple Watch yasaklanabilir!

Apple Watch yasaklanabilir!

0
apple-watch

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) Perşembe günü Apple Watch, ‘Kaliforniya merkezli Masimo’ya ait patentleri ihlal etti’ kararı verildi. Federal kurum akıllı saatler için sınırlı bir hariç tutma emri yayınladı. Bu da Apple Watch’un ithalat yasağı tehlikesiyle karşı karşıya olduğu anlamına geliyor.

Apple Watch yasaklanacak mı?

Uluslararası Ticaret Merkezi’nin kararı, Apple Watch’un Masimo patentini ihlal ettiğini tespit eden Ocak ayındaki kararı onaylıyor. Perşembe günü önerilen yasaklama süresinin 60 gün sonra yürürlüğe girmesi gerekiyor ve bu süre zarfında Başkan Joe Biden kararı bozabilir. Biden daha önce Apple Watch’un farklı bir şirket olan AliveCor’nun patentlerini ihlal ettiğine karar veren Uluslararası Ticaret Mahkemesi kararını veto etmeyi reddetmişti.

Tartışma Masimo’nun ışık tabanlı nabız oksimetresi üzerinde. Uluslararası Ticaret Mahkemesi’nin kararında hangi saatlerin etkilendiği belirtilmiyor. Ancak kan oksijen izleme özelliğine sahip ilk Apple Watch, 2020’de çıkan Apple Watch Series 6 idi. Masimo, Apple’ı 2013 yılında potansiyel bir satın alma da dahil olmak üzere potansiyel bir ortaklık için kendisiyle görüşmelere girmekle, ancak Masimo’nun fikrini çalmak ve bunu uygulamak için Masimo’nun bazı mühendislerini kaçırmakla suçladı.

Ancak bu hafta The Wall Street Journal tarafından alıntılanan bir açıklamada, bir Apple temsilcisi Masimo’nun Apple’ın o dönemde görüştüğü “birçok tıbbi teknoloji şirketinden sadece biri” olduğunu söyledi. Teknoloji devi ayrıca tüketici odaklı bir şirket olmadığı için Masimo ile çalışmayı reddettiğini iddia etti.

Bu noktada, Apple Watch’un tamamen yasaklanması pek olası görünmüyor. Yukarıda da belirtildiği gibi Apple, Uluslararası Ticaret Merkezi’nin kararını, başkanlık incelemesi döneminin ardından ABD Federal Temyiz Mahkemesi’nde temyize götürebilir. Şirket ayrıca Apple Watch’u değiştirebilir veya bir yasaktan kaçınmak için Masimo ile bir anlaşmaya varmaya çalışabilir

Masimo’nun Perşembe günü yaptığı basın açıklamasında,”akademik kurum, önde gelen antitröst ve fikri mülkiyet akademisyenleri, doktorlar, yatırımcılar, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve Kongre üyelerinden gelen yorumlar, kamunun menfaatini desteklemek için dışlama kararına sunuldu.” dedi.

Apple ve Masimo’nun yasal mücadeleleri devam ediyor. Mayıs ayında Masimo’nun Kaliforniya federal mahkemesinde Apple’a karşı açtığı dava hatalı yargılama ile sonuçlandı ve Apple da Masimo’yu Delaware’de dava etti. Senaryoyu tersine çeviren Apple, Masimo’nun W1 akıllı saatlerini Apple Watch patentlerini ihlal etmekle suçladı.

Bu arada Apple, Kaliforniya merkezli AliveCor ile de bir Apple Watch patent savaşı içinde. AliveCor şu anda Apple Watch’un ihlal ettiğini iddia ettiği üç patentin iptaline itiraz ediyor. Bundan önce Uluslararası Ticaret Mahkemesi Apple Watch’un elektrokardiyogram sensörüyle ilgili patentleri ihlal ettiğine karar vermişti.

Ancak ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi söz konusu patentleri iptal ettiği için herhangi bir ithalat yasağı yürürlükte değil. Masimo gibi AliveCor da Apple’ı potansiyel bir ortaklık başlatmakla ancak bunun yerine AliveCor çalışanlarını kaçırmak ve patentlerini ihlal etmekle suçladı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz