Ana Sayfa Haberler Google’ın her yıl Apple’a milyarlarca dolar ödediği ortaya çıktı!

Google’ın her yıl Apple’a milyarlarca dolar ödediği ortaya çıktı!

0

Buluttan yapay zekaya, reklamcılıktan elektronik ürünlere kadar teknoloji çatısı altındaki pek çok alanda faaliyet gösteren Google, son haftalarda antitröst davası ile uğraşıyor. Son olarak bu davada Google ve Apple ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı.

Google ‘ın Apple ‘a 18 milyar dolar ödediği ortaya çıktı!

Google‘a ait arama motoru Google Arama, şu anda dünyada en çok kullanılan arama motoru konumunda. Pazar payının yüzde 90’ına hakim olan şirkete geçtiğimiz eylül ayında Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından antitröst davası açıldı.

Google 'ın Apple 'a 18 milyar dolar ödediği ortaya çıktı!

Bilmeyenler için antitröst yasası, rekabete dayalı sektörlerde piyasayı tekeline alan veya tekelleştirmeye çalışan tek taraflı davranışları yasaklar. ABD ise bu yasa gereğince Google‘ın tekelleşmeye çalıştığını öne sürerek teknoloji devi için dava başlattı.

İlginizi Çekebilir: Microsoft CEO’su Google’ın aramalara haksız yere egemen olduğunu söyledi! Apple ile anlaşmasını suçladı!

Bu dava sürecinde önemli bir gelişme yaşandı. Bakanlık, Google ‘ın, Apple ‘ın cihazlarında varsayılan olarak Google arama motorunu kullanması karşılığında her yıl bir miktar ödeme yaptığını öne sürdü. The New York Times‘ın bildirdiğine göre, bu miktar yaklaşık 18 milyar dolar civarında.

Bu durumun hem Apple hem de Google için karlı olduğu belirtiliyor. Çünkü bu ödemenin, Apple‘ın Google‘a rakip olabilecek kendi arama motorunu geliştirmesini engellemek için önemli bir etken olduğu ifade ediliyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz