Ana Sayfa Apple iOS 17.1 üç yıldır var olan sorunu sonunda çözdü!

iOS 17.1 üç yıldır var olan sorunu sonunda çözdü!

0
iOS 17.1

iOS 17.1 güncellemesinin bir parçası olarak Apple, iPhone’un Özel Wi-Fi Adresi özelliği için bir düzeltme sunarak nihayet bu özelliğin amaçlandığı gibi çalışmasını sağlıyor. Çünkü üç yıl önce tanıtıldığından beri düzgün çalışmadığı ortaya çıktı. İşte haberin detayları.

iOS 17.1 o güvenlik sorununu çözdü!

Özel Wi-Fi Adresi ilk olarak 2020 yılında iOS 14’te ortaya çıktı. Yaptığı şey, bir Wi-Fi ağına her bağlandığınızda iPhone’un Ortam Erişim Denetimi (MAC) adresini farklı bir sayı kümesiyle gizlemek. Cihazınızın gerçek MAC adresi gizli tutulur, böylece olası kötü niyetli kişiler sizi takip edemez. Bir siber güvenlik uzmanı kısa süre önce bir YouTube videosu yayınlayarak, nereye bakacağını bilen birinin gerçek MAC adresini bulmasının mümkün olduğunu ortaya koydu.

Bir iPhone veya iPad ne zaman bir Wi-Fi ağına bağlansa, yakınlarda herhangi bir AirPlay cihazı olup olmadığını görmek için “çoklu yayın istekleri” göndermeye başlıyor. Eğer teknik bilginiz varsa, Port 5353’te saklı adresi bulabilirsiniz. Açıkçası, video bunun nasıl yapılacağına dair herhangi bir talimat vermiyor, ancak bu mümkün. Siber güvenlik uzmanı, Kilitleme Modu etkinleştirilmiş olsa bile iPhone ve iPad’lerin bu istekleri göndermeye devam edeceğini söyledi.

Apple sonunda bu açığı fark etti ve düzeltti. Aygıtlarınızın güncel güvenliğe sahip olduğundan emin olmak için iOS 17.1’in yanı sıra iPadOS 17.1’i de yüklemenizi öneririz. Yama iPhone XS ve sonraki modeller, ikinci nesil iPad Pro 12.9 inç tablet, üçüncü nesil iPad Air ve beşinci nesil iPad mini için kullanılabilir. Tam liste Apple’ın destek web sitesinde bulunabilir.

iOS 16 çalıştıran bir cihazınız varsa, aynı düzeltmeyi almak için iOS 16.7.2 veya iPadOS 16.7.2’yi indirebilirsiniz. Bu, yamayı iPhone 8 gibi biraz daha eski donanımlara da taşıyor. Ne yazık ki, iOS 14 ve 15 çalıştıran Apple ürünleri hala savunmasız durumda. Apple henüz eski donanımlarda Özel Wi-Fi Adresini yükseltmedi.

Şimdiye kadar, insanları takip etmek için bu hatayı kullanan kötü amaçlı kişilerin sebep olduğu önemli bir olay yaşanmadı. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz