Ana Sayfa Apple Apple heyecanlandırdı: iPhone 16 katı hal düğmesine sahip olabilir!

Apple heyecanlandırdı: iPhone 16 katı hal düğmesine sahip olabilir!

0
iPhone 16

iPhone 15 Pro modellerinin katı hal düğmeleriyle donatılacağı söylenirken, cihazlar geleneksel mekanik düğmelerle piyasaya sürüldü. Dikkatler şimdi katı hal düğmelerinin gelecek yıl iPhone 16 serisinde olup olmayacağına çevrildi. Bazı dedikodular ise iPhone 16 katı hal düğmesine sahip olabilir diyor.

iPhone 16 katı hal düğmesine sahip olabilir!

Katı hal düğmeleri, iPhone SE’deki Ana Ekran düğmesine ve modern MacBook’lardaki Force Touch izleme dörtgenine benzer şekilde, hareket hissini simüle etmek için basıldığında dokunsal geri bildirim sağlıyor. Öte yandan, mekanik düğmeler basıldığında gerçekten hareket ediyor. Atanmış bir işleve hızlı erişim sağlayan yeni Action düğmesi de dahil olmak üzere iPhone 15 Pro modellerindeki tüm düğmeler mekanik.

Katı hal düğmelerinin faydaları arasında kırılabilecek daha az mekanik parça ve gelişmiş su direnci sayılabilir. Katı hal düğmeleri ayrıca iPhone’un çerçevesiyle aynı hizada durarak daha kusursuz bir tasarıma olanak sağlıyor. Çok sayıda analist ve bir sızıntı kaynağı, Apple’ın prototip iPhone 15 Pro modellerinde katı hal düğmelerini test ettiğini, ancak şirketin “teknik sorunlar” nedeniyle seri üretime geçmeden önce bu değişikliği yapmamaya karar verdiğini iddia etti.

Apple tedarikçisi, katı hal düğmelerinin bu yılın başlarında iptal edildiğini görünüşte doğruladı ve görünüşe göre konuya tekrar değindi. Bu hafta bir hissedar mektubunda tedarikçi şu bilgileri paylaştı: “Son olarak, bu çeyrekte, daha önce bu yıl gönderilmesi beklenen yeni bir yüksek performanslı karma sinyal (HPMS) ürünüyle ilişkili yongaların elden çıkarılmasını tamamladık. Beklendiği gibi, elden çıkarma işleminin önemli bir finansal etkisi olmadı.”

İngiliz Barclays bankasından bir hisse senedi araştırma analisti gönderdiği e-postada, Apple’ın iPhone 15 Pro modellerindeki katı hal düğmelerini iptal etmesi nedeniyle Cirrus Logic’in bu yongaları elden çıkardığını bildirdi. Cihazların, düğmelere basıldığında dokunsal geri bildirim sağlayan ek Taptic Motorlara sahip olması ve Cirrus Logic’in Apple’a bu işlevi sağlayacak dokunsal sürücüler tedarik etmesi bekleniyordu.

Analist ayrıca, Cirrus Logic’in proje için ilgili envanterini elden çıkardığı göz önüne alındığında, iPhone 16 modellerinin bu düğmelerle donatılmasını beklemediklerini söyledi. Sonuç olarak, iPhone 16 serisi için katı hal düğmeleriyle ilgili söylentiler şu anda aynı hizada değil, bazı kaynaklar bunları beklerken diğerleri beklemiyor. Cihazların önümüzdeki Eylül ayında piyasaya sürülmesi yaklaşırken Apple’ın planları daha da netleşecektir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz