Ana Sayfa Apple Mac artık garanti sahtekarlığını tespit edebiliyor!

Mac artık garanti sahtekarlığını tespit edebiliyor!

0
macbook

Apple, garanti taleplerini azaltmak için macOS Sonoma ile Mac’teki her USB-C bağlantı noktasında sıvı algılama analizi yapan bir arka plan özelliği ekledi. 2010 yılında Apple’a, kullanıcının cihazı suya düşürmediğine dair ısrarının doğru olup olmadığını belirlemek için iPhone’lardaki nem göstergelerini nasıl kullandığı konusunda dava açılmıştı. Davada göstergelerin doğru olmadığı iddia edilmiş ve Apple davayı kaybederek 53 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Mac de bu durumdan nasibini aldı.

Mac USB-C noktasına sıvı algılama özelliği getirdi!

Apple 2012 yılında su sensörlerini iyileştirecek bir sistem için patent başvurusunda bulundu. Bu başvuruda, müşterilerin sıklıkla garanti kapsamında olmayan yöntemlerle hasar görmüş ürünler için değişim almaları nedeniyle bunun yapıldığı özellikle belirtilmişti.

Bunun nedeni, Apple Store personelinin bir cihazda su hasarı olup olmadığını kontrol edebilecek yeterlilikte olmaması ya da bu konuda yeterli donanıma sahip olmamasıydı. 2016’ya geldiğimizde Apple iPhone’larda da aynı fikri benimsedi ve bunu bir kullanıcı özelliği haline getirdi.

iOS 10’dan itibaren iPhone, Lightning bağlantı noktasında sıvı algılandığını tespit etmekle kalmıyor, kullanıcıyı da uyarıyordu. Buradaki fikir, kullanıcının iPhone’u kapatabilmesi ve bunu geri dönüşü olmayan su hasarından önce yapabilmesiydi. macOS Sonoma, USB-C bağlantı noktalarında sıvı olup olmadığını kontrol eden benzer bir arka plan sıvı algılama analizi ekledi.

Apple henüz bunu, kullanıcıları muhtemelen ıslanan cihazlarını fişten çekmeleri için uyarmanın bir yolu olarak kullanmıyor ve aslında şirket bunun ne için olduğunu da belirtmedi. Ancak şirketin uzun süredir devam eden çabaları göz önüne alındığında, su hasarlı cihazlar muhtemelen önemli bir sorun ve bu muhtemelen mühendislerin bunu tespit edebilmesinin bir yolu.

Ancak amacı buysa, macOS Sonoma’nın yeni “Sıvı Algılama ve Korozyon Azaltma Daemon” öğesi, Apple’ın su hasarını tespit etmek için kullanabileceği yöntemlerden yalnızca biri. Bu yöntemlerin başında, sıvıya maruz kaldığında renk değiştiren ve Mac ile iPhone’da kullanılan Sıvı Temas Göstergeleri (LCI) geliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz